Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

Tien kleine huwelijksgasten. De geest van Agatha Christie én die van ‘Scream’ waart door het onderhoudende maar erg lichte ‘Harper’s Island’.

Reeks: **

Extra’s: **

(Paramount)

Reeks. ‘Ik ben bang’, zo fluistert de bruidegom een van zijn vrienden toe de avond voor hij in het huwelijk moet treden. Zijn angst heeft echter niets te maken met het nakende einde van zijn vrijgezellenbestaan, zoals u zou kunnen denken, maar heeft een heel andere oorzaak: er waart namelijk een seriemoordenaar rond op het eiland waar het huwelijksfeest moet plaatsvinden, die de gasten een voor een naar het hiernamaals helpt.

Bij het begin van deze dertiendelige thrillerreeks staan Henry Dunn en Trish Wellington samen met hun genodigden klaar om in te schepen naar Harper’s Island, een eilandje voor de kust van Seattle. Het plaatsje heeft een duister verleden, want een tiental jaar eerder hield de psychopaat John Wakefield lelijk huis in de kleine gemeenschap, tot hij door de plaatselijke sheriff gedood werd. Het vervolg laat zich raden: de boot is nog niet eens de haven uit of een van de genodigden – die zogezegd niet kwam opdagen, maar in werkelijkheid aan de propeller zat vastgebonden – gaat het hoekje om. Ook tijdens de volgende uren en dagen komen er steeds meer plaatsen vrij aan de bankettafel.

Harper’s Island is een mix tussen Tien Kleine Negertjes van Agatha Christie en de Scream-films, waarin alle clichés uit het horrorgenre de revue passeren: de gillende blondines, de stoere macho’s die met de ogen open hun ondergang tegemoet lopen, de steeds inventievere én bloederiger manieren waarop de gasten om het leven worden gebracht, het zit er allemaal in. Origineel is het niet en je kunt moeilijk zeggen dat de schrijvers echt ijzersterke personages hebben bedacht – de meesten ben je de aflevering na hun heengaan alweer vergeten – maar Harper’s Island biedt wel leuk en griezelig vertier, en blijft bovendien tot het einde – nou goed, toch tot aflevering 10 – onvoorspelbaar.

Extra’s. Overvloedig aanwezig, maar niet echt essentieel, met onder meer promofilmpjes, gewiste scènes, enkele korte docu’s en webisodes, die in de VS op het internet werden gelanceerd nog voor de reeks zelf van start was gegaan.

Win

Win 3 exemplaren van Harper’s Island.

Zie pagina 6.

FOCUS Trakteert op KNACKFOCUS .BE

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content