Hans Otten is niet alleen op televisie alomtegenwoordig, ook van digitale media is hij niet weg te slaan.

Als je voor ‘Temptation Island’ op een onbewoond eiland zit, mis je dan je internetverbinding?

Ja, zelfs nu met de opnames van Het Hotel. Ik ben een beetje ziekelijk wat dat betreft. Toen ik voor een productie in Mexico zat, heb ik Skype ontdekt. In het hotel waar we verbleven, had niemand een gsm-verbinding. We keken er echt naar uit om naar de set te rijden, waar we wel contact met de buitenwereld konden opnemen. Ik ben niet verslaafd, maar dat contact met het thuisfront vind ik wel noodzakelijk.

Welke sites trekken jouw aandacht?

Elke ochtend surf ik naar Deredactie.be. Maar ik surf ook nog wel naar andere sites, vooral naar YouTube.com, Garagetv.be en MyVideo.be. Facebook vind ik ook interessant, maar privézaken zet ik er niet op.

Je privéleven is op het internet wel behoorlijk populair.

Dat is waar. Onlangs stond er op Zattevrienden.be een spelletje naar aanleiding van mijn aanvaring met de politie. Hans Run heette dat, en je moest een wijn drinkend cartoonfiguurtje – ik dus – rechthouden met je muis om te vermijden dat het in slaap viel. Dat vond ik wel grappig, maar soms gaat het erover. Op Facebook verschijnen er dan enquêtes à la ‘Heeft Hans Otten ooit seks gehad met twee mensen op dezelfde dag’.

Houd je in het oog wat je kinderen op het net uitspoken?

Ze mogen van mij vrij veel experimenteren, maar nooit uit het zicht. Onlangs bood ik met mijn dochter op een spelletje voor Nintendo, en we moesten afwachten of wij het zouden halen. De dag nadien vertelde ze dat we de game zeker zouden hebben, omdat ze op eigen houtje meer had geboden. Dan moet ik wel even ingrijpen.

Kijk je wel eens tv online?

Ik download wel eens wat, maar nooit volledige series. Voor films trek ik nog altijd naar de cinema, maar voor al de rest is er digitale tv. Dat heeft echt mijn leven veranderd. Ik kijk wanneer ik wil.

Doe je hetzelfde voor muziek?

Ik ben helemaal mee met iTunes en wat ik download, beluister ik op mijn iPod touch. Ik heb even op Limewire gezeten, maar dan voelde ik me toch een beetje schuldig, Als ik nu een album echt wil, haal ik hem van iTunes en speel ik hem op mijn surround system. Ik ben ook maar een jongetje dat van gadgets houdt.

Geef je aan zulke gadgets veel geld uit?

Ik houd het binnen de perken. Freya Van den Bossche zei onlangs in een interview dat ze haar Blackberry had weggegooid. Daarom haal ik zulke dingen niet in huis, dat wordt me te bepalend.Daar trek ik de grens.

Hans Otten presenteert ‘Het Hotel’, een programma waarin de kandidaten zelf een hotel moeten runnen en dat elke maandag om 21 u. 45 op VT4 wordt uitgezonden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content