Hanne Troonbeeckx is een fotofreak, zegt ze. Maar als het erop aankomt, laat ze haar kiekjes toch het liefst in een album printen.

Voor ‘The Block’ spendeer je veel tijd op ruwe bouwwerven, niet bepaald een kantoorbaan waarbij je de hele tijd kunt surfen.

Dat is waar, maar ik surf ook niet zo veel. Ik doe wel opzoekingswerk als ik moet presenteren of als ik informatie over vakantie-bestemmingen nodig heb. Maar ik ben zeker niet iemand die uren op YouTube de tijd zit te doden.

Kijk je dan wel eens naar een film op de computer?

Niet vaak, ik weet ook niet hoe ik films moet downloaden. Ik koop wel regelmatig muziek via iTunes. Het is zo handig en uiteindelijk kost het ook minder. Al koop ik nu wel meer cd’s dan toen ik nog gewoon naar de winkel ging. Als ik iets leuks hoor, beluister ik previews op iTunes en ben ik vaak geneigd om de hele cd te kopen.

Koop je nog dingen via internet?

Het enige wat ik soms online durf te kopen, is lingerie van Victoria’s Secret. Die hebben geen winkel in België, dus maak ik het mezelf gemakkelijk. Het gebeurt soms wel dat iets niet past, maar dat geef ik dan aan een vriendin.

Staat jouw computer synoniem voor werk of voor plezier?

Ik gebruik mijn laptop voornamelijk om op te werken. Mijn omroepteksten schrijf ik zelf, en daarvoor heb ik mijn computer elke dag nodig. Ik ben ook een fotofreak. Ik maak voortdurend foto’s, die ik dan op mijn computer zet. Uploaden op Flickr en andere websites doe ik niet, maar ik laat de foto’s wel in albums afdrukken. Die kan ik dan meenemen op familiebezoek. Het blijft toch leuker als je de foto’s kunt vasthouden.

Lees je ’s ochtends een papieren krant of check je gewoon even de krantenwebsites?

Ik zit vaak in de auto, dus ik luister meestal naar het radionieuws. Het stoort me ook niet om enkele dagen niet op de hoogte te zijn, ik hoef geen update om de vijf minuten. Dat komt misschien ook door mijn vader. Hij is op zowat alle mogelijke kranten geabonneerd en vergelijkt de artikels – in de ene krant staat misschien iets wat in de andere krant niet stond. Daardoor loopt hij vaak een week achter, met als gevolg dat hij een hele koffer vol kranten meeneemt op vakantie, zodat hij zijn achterstand kan inhalen.

Omring je je graag met nieuwe, dure snufjes?

Ik heb een degelijke laptop gekocht met een goed scherm, omdat ik daar toch lang naar zit te staren. Maar ik ben nogal nonchalant met die dingen. Mijn telefoon valt bijvoorbeeld om de vijf voet op de grond. Mijn vriend heeft een iPhone, en ik vind dat wel mooi, maar mijn lange nagels maken het moeilijk om met het touch-screen te werken. Dat is zó mini, dat lukt me niet.

De nieuwe reeks van ‘The Block’, gepresenteerd door Hanne Troonbeeckx en Hans Otten, loopt binnenkort weer op VT4.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content