Dominique Soenens
Dominique Soenens Freelancejournalist

door Dominique Soenens

Hanne Troonbeeckx prijkte als babe op de cover van P-Magazine en is te horen op de single van de Rode Duivelinnen. Helaas viel haar man Marc Hendrickx uit de Japan-boot van Robert Waseige.

Die single, was dat jouw idee?

Dat was een idee van Anja (vrouw van Jacky Peeters) en ik. Bij een bijeenkomst van de spelersvrouwen zijn we daar lachend over begonnen. Maar uiteindelijk heeft er toch iemand werk van gemaakt.

Had je al showbizzambitie?

Nee, niet bepaald. Ik heb het gedaan omdat ik het plezant vind om niet-alledaagse dingen te doen. Ik had iets van: als de mogelijkheid erin zit om het te doen, dan proberen we het. We zien wel wat er van komt.

En dan mag uitgerekend jouw man niet mee naar Japan.

Dat is heel, heel jammer. Maar het heeft er altijd ingezeten dat hij niet zou meegaan, daar hou je altijd rekening mee. Ik was er helemaal niet honderd procent zeker van dat ie erbij zou zijn.

Is het zwaar aangekomen?

Je bereidt je toch een heel jaar een beetje voor op dat WK. Maar Marc zelf heeft vooraf nooit te veel verwachtingen gekoesterd. Nu kunnen we meer tijd maken voor vrienden en familie.

Drukke periode voor de boeg, met de single en na de fotosessie in P-Magazine?

Dat valt af te wachten. Wij stellen ons niet voor dat het echt druk zal worden door de single, maar je weet het nooit. Het hangt ook van de Rode Duivels af. Wat P-Magazine betreft: het is al van vorig jaar geleden dat ik me op een blauwe maandag inschreef voor de lezeressenwedstrijd, met de gedachte ‘je weet maar nooit’. Dat valt nu allemaal samen. Leuk, dat wel.

Welk werk doe je nu?

Ik ben telefoniste en receptioniste bij het bouwbedrijf van mijn vader. Ik heb geen zin om die job voor de rest van mijn leven te doen. Niet dat ik meteen plannen heb om in de media te gaan of een zangcarrière te beginnen. Ik zie wel wat op me afkomt. Zit er iets leuks tussen, dan ga ik erop in.

En wat komt er zoal op je af?

Veel tijdschriften die bellen voor een interview en foto’s. En een paar televisieprogramma’s die me uitnodigen. Toen de mensen van De Laatste Show belden, schrok ik. Ik vond het heel grappig dat ze me uitnodigden.

Maar nog geen voorstellen voor televisie gekregen?

Nee, Man bijt hond heeft me naar aanleiding van onze single wel gebeld om te vragen of ik ook voor hen wou zingen. Daar kreeg ik ook weer reactie op, omdat iedereen dacht dat ik een zangcarrière wou beginnen. Maar het is gewoon toeval dat de dingen zo gelopen zijn.

Welk programma zou je willen presenteren?

Als je zoiets kunt doen zoals Bruno Wyndaele in De Laatste Show, is dat heel knap. Dat zou me ook wel interesseren.

Ga je het WK op de voet volgen?

Ik denk het wel. Niet van zo dichtbij als mijn man, maar toch.

Maak eens een pronostiek.

Dat kan ik niet. Ik ken de andere ploegen en groepen op het WK totaal niet. Ik volg alleen de Belgische competitie en de matchen van mijn man.

Wat vind je van de voetbalpresentatoren op tv?

Marc lette er vroeger meer op dan ik, maar door mijn enkele tv-optredens heb ik nu wel meer respect gekregen voor hun werk. Het is echt niet zo gemakkelijk als je denkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content