en acht andere dingen die u deze week niet mag missen

MUZIEK Rock the city

11/8, Park van Woluwe, Brussel

Het concept is simpel: acht Belgische bands, zonder taal- of stijlgrenzen in een gezellig Brussels park. Onder meer Allan Muller, Sharko en Mud Flow laten de stad – of toch een goed deel ervan – rocken.

www.rockthecity.be

EXPO Rodchenko

Tot 16/9, Museum Moderne kunst, Parijs

Aleksander Rodchenko (1891-1951) mag dan als trouwe supporter van het communistisch regime graag militaire parades en spormanifestaties hebben vereeuwigd, de Rus geldt ook als de grondlegger van het constructivisme en de moderne grafiek. Vooral zijn gekke camerastandpunten, verrassende collages en originele kleurgebruik vallen op in deze nooit eerder in Europa vertoonde collectie.

www.paris.fr

BOEK Contemporary Architecture in China

Nu uit, Taschen

Met de Olympische Spelen van 2008 in zicht worden in Peking en omstreken schitterende bouwwerken opgetrokken. Verwacht geen westerse wolkenkrabbers of al te oosterse franjes: Contemporary Architecture in China toont een geheel eigen moderniteit.

www.taschen.com

FOTOGRAFIE Razorlight. From above

Tot 28/8, Proud Gallery

Fotografe Sophie Jarry volgde de voorbije drie jaar lang de Britse band Razorlight tijdens zijn verovering van de wereld. Het resultaat is een indrukwekkende reeks beelden van de sympathieke lads achter hits als America en In the morning, up close and personal back-, front- en onstage.

www.proud.co.uk

BOEK Mario Mandala – Colouring Book

Nu uit, Trolley Books

Iedereen kan schilderen: de Japanse kunstenaar Mario Tauchi daagt u uit om het te bewijzen middels een artistiek verantwoord kleurboek met inkleurbare en uitneembare mandala’s. Zet uw onderbewustzijn aan het werk en laat uw kinderlijke creativiteit de vrije loop.

www.trolleynet.com

EXPO Julio González

Tot 8/10, Centre Pompidou, Parijs

Schilderijen, sculpturen, cartoons, juwelen: de Catalaanse allroundkunstenaar Julio González (1876-1942) liet een enorm oeuvre na. Deze retrospectieve biedt een unieke kans om kennis te maken met de vader van de ijzeren sculptuur, en bij uitbreiding van de hele 20e-eeuwse beeldhouwkunst.

www.centrepompidou.fr

DVD DUMBO

Nu uit, Disney

Al wie met grotere dan gemiddelde oren is uitgerust, huivert wellicht bij het horen van de titel. Maar voor alle anderen blijft deze Disneyklassieker even aandoenlijk en oli-fantastisch als ooit.

www.disney.be

FOTOGRAFIE Andre De Dienes. Hollywood and Nudes

Tot 22/9, Atlas Gallery, Londen

De Dienes was niet alleen de man die Marilyn Monroe haar eerste modellenwerk bezorgde. Zijn passie voor naakt en ijzersterke reputatie als fotograaf maakte dat Hollywood in de rij stond om voor hem uit de kleren te mogen gaan (foto: Joan Tyler).

www.atlasgallery.com

EXPO 7

Tot 23/9, Raveelmuseum, Machelen aan de Leie

‘7’ wil zeven belangrijke maar minder (internationaal) bekende Belgische kunstenaars uit de tweede helft van de twintigste eeuw voor het voetlicht brengen, onder wie Roger Raveel, Raoul De Keyser en Marthe Wery.

www.rogerraveelmuseum.be

FESTIVAL Pukkelpop

16, 17 en 18 augustus Kiewit

De koeien staan op stal, het bier staat lauw en alternatief België staat te trappelen om de weide te betreden: Kiewit is weer drie dagen lang het mekka van de alternatieve rock, met acht podia waarop o.m. Smashing Pumpkins, Arcade Fire, Basement Jaxx, Laurent Garnier en Soulwax aantreden.

www.pukkelpop.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content