Halsey (23)

6,4 miljoen volgers op Twitter

5,2 miljoen volgers op Instagram

14,7 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify

Grootste hit Colors, 111 miljoen keer bekeken op YouTube

In 1 lyric ‘Viral mess turned dreams into an empire.’

Herinnert u zich nog de zomerschijf Closer? Die oorwurm van The Chainsmokers? Met die vrouw die uit de stad trok ‘in a broke down car’ en haar ex vier jaar niet meer opbelde?

Dat was Halsey. Een paar jaar geleden heette ze nog gewoon Ashley Nicolette Frangipane. Op haar negentiende zei ze de school vaarwel, waarop ze door haar ouders buiten werd gezet. ‘Ik herinner me een week waarin ik nog maar 9 dollar op mijn bankrekening had staan. Ik kocht vier blikjes Red Bull zodat ik twee dagen wakker kon blijven. Dat was minder gevaarlijk dan in slaap vallen op straat’, vertelt ze over die periode in een interview.

In de kelder van een vriend schreef ze toen Ghost, over haar drugsverslaafde ex. Ze gooide het nummer snel snel op SoundCloud. Enkele uren later al ging het viraal. Maar liefst vijf platenfirma’s deden haar daarop een aanbod.

Haar voorbeeld is Alanis Morrissette. ‘Het is te lang geleden dat een vrouw een boze popplaat heeft geschreven, zoals zij’, zegt Halsey. ‘Ik wil die vrouw zijn.’ Op haar arm heeft ze een tattoo van een lucifer. Ze heeft zichzelf beloofd om vlammen rond die tekening te laten zetten ‘zodra ik mijn doel bereikt heb’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content