HALLELUJAAAH!

DAVID DERMEZ en NICO STURM bij de kroketmuur. 'Dit programma is een ode aan het leven en de vriendschap.'

Maandag 25/3, 21.05 – VIER

Welke dingen wil je zeker nog van je todolijstje schrappen voor Magere Hein je komt halen? David Dermez en Nico Sturm stelden zich die vraag voor het nieuwe VIER-programma Hallelujaaah! Tien weken lang werken ze de honderd dingen die in hun hoofd opkwamen één voor één af. ‘Voor ons is het programma een ode aan het leven en de vriendschap’, zegt Sturm. ‘We hopen dat de mensen die ernaar kijken, zullen zeggen: verdorie, ik ga een aantal dromen niet meer uitstellen. Ik ga aan die vrouw zeggen dat ik haar ongelooflijk graag zie. Of dat eindelijk nog eens aan mijn eigen vrouw zeggen.’

NICO STURMS: Het concept komt oorspronkelijk uit Zweden, The Bucket List heet het daar, en daar zijn het eigenlijk twee mannen die allerlei spectaculaire dingen uithalen. Wij wilden daar onze eigen, Belgische versie van maken, maar dan iets minder spectaculair. Wij zijn geen sportmannen, maar doorsneemensen en dat kan de kracht van het programma zijn. Twee antihelden die samen een aantal opdrachten uitvoeren, met de nodige dosis testosteron en ook angst soms.

DAVID DERMEZ: Het is een programma opgebouwd uit uitdagingen, maar dat was niet de drijfveer voor ons om mee te doen. Het was de mix van actie en spektakel met kleine en gevoelige dingen, want dat is wat wij eigenlijk ook zijn, gevoelige mensen.

Zijn er opdrachten totaal anders verlopen dan verwacht?

STURM: Wel, een van de opdrachten was om een echte Bondgirl te ontmoeten. In onze redactieruimte hangt er een affiche van A View to a Kill, de laatste Bond-film met Roger Moore en met Tanya Roberts als Bondgirl, die op een bepaald moment in Hollywood echt een seksicoon was. Via via kwamen we bij haar terecht en we besloten samen te gaan picknicken op Santa Monica Beach in LA. We zaten in een park in de buurt nog iets te eten en zij kwam binnen met haar manager en we dachten: wat gebeurt er hier? Op recente foto’s zag ze er nog goed uit, maar op dat moment zat ze volledig onder de pillen en was die schoonheid verdwenen. We dachten bij onszelf: wat gaan we hiermee doen? We hadden de picknick al klaargezet, met chocolaatjes, dry martini, dekentjes, alles. We hebben het dan maar heel liefdevol aangepakt, maar je kon niet ontkennen dat de situatie was zoals ze was.

DERMEZ: Enerzijds is dat grappig, maar anderzijds ook heel triest. Wat ons betreft, was het zelfs ontroerend na een tijdje. Je stapt daar met een grappig gevoel in, maar na een tijdje krijg je medelijden, omdat je denkt aan alles wat die vrouw heeft meegemaakt. Ze heeft een paar jaar geleden haar jeugdliefde moeten afstaan. De glamour was weg en daardoor het werk waarschijnlijk ook. Je ziet die vrouw wegglijden en dat doet je wel iets. Onze eerste blik, toen we haar zagen binnenkomen, dat kun je niet neerschrijven.

Stel, je dokter geeft je nog 24 uur te leven. Hoe zou je die uren invullen?

STURM: Ik zou, heel simpel, bij mijn geliefden willen zijn en met hen nog tijd doorbrengen. Een zo gewoon mogelijke dag zo liefdevol mogelijk doorbrengen met de mensen die ik graag heb. Misschien zou ik in de laatste uren met alle vrienden, kennissen en collega’s aan een zuipfeestje beginnen, zodat ik dronken ben wanneer het gedaan is.

En wat zouden jullie elkaar toewensen op die laatste dag?

STURM: Ik zou David hetzelfde als mij toewensen, maar omdat David een groot paardenliefhebber en -kenner is ook nog een tête-à-tête met het mooiste paard ter wereld. Vind je dat goed?

DERMEZ: Absoluut. Nico wens ik een korte, pijnloze dood toe. Nee, voor zijn laatste avond zou ik hem echt in de watten leggen. Ik weet dat hij een levensgenieter is, dus ik zou een programma opstellen waar alles in is verwerkt: lekker eten, de meest exclusieve dranken, maar ook bezoek van mensen die veel voor hem betekenen.

STURM: En dan nog een goede sigaar om af te sluiten, dat zou ik echt fijn vinden. Maar laat ons die plannen nog maar wat uitstellen.

XAVIER VUYLSTEKE DE LAPS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content