21.35 – VIJFTV

VIJFtv wil ‘doorgroeien’, zoveel is duidelijk. Vorige week haalde de omroep Felice weg bij de VRT, deze week start men met een serie die niet had misstaan op moederzender VT4: Grey’s Anatomy. In de Verenigde Staten is Grey’s Anatomy een van de meest verrassende successen van de laatste jaren geworden. De reeks ging van start zonder veel poeha, maar werd meteen een kijkcijferkanon. Voor een groot deel kwam dat door Desperate Housewives, dat vlak voor Grey’s Anatomy werd uitgezonden, maar al snel bleek dat de reeks ook gemakkelijk op eigen benen kon staan. Sterker nog: bij het begin van het tweede seizoen moest Desperate Housewives het qua kijkcijfers zelfs afleggen tegen Grey’s Anatomy.

Nochtans lijkt Grey’s Anatomy niet direct een topper. Een reeks over een groepje ambitieuze aankomende chirurgen die in een ziekenhuis wedijveren om een plaatsje, echt wereldschokkend klinkt het allemaal niet. Dat Grey’s Anatomy – de titel is natuurlijk een allusie op het beroemde handboek anatomie van Gray – zoveel kijkers haalde, komt in de eerste plaats omdat er flink wat seks in zit. De serie begint met een knappe dokteres die zich na een stomende onenightstand moet haasten om op tijd te komen voor haar nieuwe baan in het Grace-ziekenhuis van Seattle. En wie loopt ze daar tegen het lijf in de gangen? Jawel, die donkere vreemdeling van de afgelopen nacht, in het hospitaal beter bekend als dokter Derek Sheperd. Ze maakt er ook kennis met haar collega’s, allemaal bloedmooie, ambitieuze jongelingen met al even vrije seksuele gewoonten – het duurt niet lang vooraleer syfilis de ronde doet in de ziekenhuisgangen. ‘ Sex & The City met stethoscopen’, zo omschreef Entertainment Weekly de reeks en dat was allesbehalve negatief bedoeld. Want onder alle geflikflooi en bizarre medische gevallen (zoals een man die zeven spijkers in zijn eigen hoofd schiet) zit volgens het magazine een serie waarbij het ‘onmogelijk is om weg te kijken’. We zijn benieuwd.

Antwerp Taxi Nieuwe docusoap over het reilen en zeilen in een grote taxionderneming in Antwerpen (20.35 – VTM) l Expeditie Robinson: De Slag Der Titanen Nieuw seizoen van het survivalprogramma: deze keer treden de meest markante figuren uit de Expeditie Robinson-geschiedenis tegen elkaar in het strijdperk (21.15 – Kanaaltwee) l The Education of Shelby Know Documentaire over een Amerikaans tienermeisje in Texas dat zelf van plan is om maagd te blijven tot haar huwelijk, maar zich op school wel actief inzet voor seksuele voorlichting (23.45 – Ned3).

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content