* Vanaf 15/2, elke donderdag, 21.05 – VIJFtv

Goed nieuws voor de fans van dokters die hun libido de vrije loop laten, bizarre ziektes en bijnamen die beginnen met Mc-: nauwelijks een paar maanden na afloop van het tweede seizoen start VT4 al met de derde reeks van Grey’s Anatomy, de ongemeen succesvolle Amerikaanse dramaserie over enkele jonge chirurgen in een ziekenhuis in Seattle. Goed nieuws ook voor de kijkers wie het aan-uitspelletje tussen Meredith Grey en Derek Shepherd stilaan op de zenuwen werkt: in dit seizoen moet er eindelijk uitsluitsel komen in de driehoek Meredith, Derek en Addison, en zal ‘McDreamy’ kiezen met wie hij verder wil. En dat is misschien slecht nieuws voor Catherine Deneuve-lookalike Kate Walsh, die de rol van Addison Shepherd speelt, de vrouw van de hersenchirurg en de derde hond in het spel. Al kan Walsh niet echt klagen: oorspronkelijk zou haar personage immers maar vijf afleveringen meedoen, maar de ‘love triangle’ sloeg zo aan bij de kijkers dat de scenaristen haar vlug een vast contract onder de neus schoven.

Kate Walsh: Het is heel zeldzaam dat je van figurant opgewaardeerd wordt tot hoofdpersonage. Maar het was natuurlijk wel een leuk telefoontje: ‘Hé, Kate, wat zou je ervan vinden om een vaste rol te krijgen in de populairste reeks van de laatste jaren?’ (lacht)

Hoe is het om ‘de slechte vrouw’ te spelen?

Walsh: Plezierig. En ook wel een beetje eenzaam (lacht). Vooral in het begin waren de reacties op de fansites vernietigend: het leek wel alsof ik persoonlijk de droomrelatie van de kijkers kapot had gemaakt. Ik ben blij dat de scenaristen er zo goed in geslaagd zijn om Addison menselijker te maken en verschillende kanten van haar te laten zien. De reacties die ik nu krijg, zijn al heel wat gematigder. Onlangs was er nog een – stomdronken – vrouw die me op een feestje aansprak: ‘Kate, believe me: you need to let McDreamy go!’ ‘Oké, bedankt: ik zal er absoluut over nadenken.’ (lacht)

Vind je het ook tijd dat McDreamy eens een definitieve keuze maakt?

Walsh: Eigenlijk wel. Die hele verhaallijn rond het huwelijk begint lastig te worden. Ik heb het gevoel dat ik constant met een lang gezicht rond moet lopen. Ik denk soms: ‘Komaan, zeg, wanneer mag ik nu eindelijk eens uitgaan, dronken worden en met een knappe vent in bed duiken?’

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content