Dranouter. Zijn Straat. Zijn kerk. Zijn bakker. Zijn café. Én zijn festival. Stip het nu al aan in uw agenda: 5, 6, 7 en 8 augustus zijn de data van Festival Dranouter 2010.

De affiche is verre van compleet, maar de namen die al zijn vrijgegeven, doen het beste vermoeden. Het programma maakt als vanouds een elegante spagaat tussen oud en nieuw, wereldmuziek en pop, levende legendes en frisse revelaties. Het zijn er te veel om ze allemaal op te noemen, maar wij kijken nú al uit naar de Marokkaanse Française Hindi Zahra (bladen als The Guardian en The Wire noemen haar in één adem met Billie Holiday, Django Reinhardt en Patti Smith), onze eigenste Vaya Con Dios (een blinkende oldtimer, maar wel eentje met een nieuwe motor) én de Congolese sensatie Staff Benda Bilili (voor wie geen idéé heeft over het belang van deze band: het Festival van Cannes opent zijn Quinzaine des Réalisateurs dit jaar met twee documentaires, een over The Rolling Stones en een over dit zootje ongeregeld op wielen).

Vandaag komen daar een aantal nieuwe namen bij. De volledige line-up tot dusver vindt u op onze site, maar aan onze favorieten hebben we alvast Solomon Burke & The Souls Alive Orchestra with Special Guest Joss Stone toegevoegd (wat een combine!), naast de herboren Tindersticks (hun jongste worp is een parel) en de verrezen Ierse punkfolkband The Pogues ( for old times sake, maar wát voor ‘old times’!).

Allemaal goed nieuws, maar het beste moet nog komen. In onze festivalspecial van 23 juni – stip die dag óók maar aan in uw agenda – bieden we aan al wie het hebben wil een gratis ticket aan voor de openingsavond, donderdag 5 augustus. Jawel, Steve: gratis! Zijn dan alvast geboekt: AbsyntheMinded en Buscemi. Twee andere Grote Namen volgen zodra de inkt op de overeenkomsten droog is. En wat meer is: met dat ene ticket (waarde: euro20; aan de kassa betaalt u euro25) kunt u ook een stevige korting van 10 % bekomen op de prijs van een weekendticket. Lees: euro90 in plaats van euro100 voor een combiticket dat toegang verschaft tot de festiviteiten op vrijdag, zaterdag en zondag. Voor de volledigheid: de korting geldt alleen in voorverkoop; aan de kassa betaalt u onverwijld de reguliere euro110.

Geef toe, de Herman in u – u weet wel, de eenzame buur uit Van Vlees en Bloed – schreeuwt het uit: ‘Dát is nogal ‘ns nieuws, sè!’

Meer details volgen later.

En ja: ‘Met ons kunde lachen, hè jong!’

Alle info op www.festivaldranouter.be

Het volledige programma van Festival Dranouter 2010 tot dusver.

extra opKNACKFOCUS .BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content