Gossip Girl

ED WESTWICK in 'GOSSIP GIRL'. 'Met Halloween zag ik mensen verkleed als mezelf. Weird shit!'
Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

Zaterdag 11/9, 17.00 – VIJFtv

De Amerikaanse tienerdramareeks Gossip Girl – over het wel en vooral het wee van een groepje geprivilegieerde tieners uit de New Yorkse rijkeluisbuurt Upper East Side – was enkele jaren geleden al eens op VIJFtv te zien. Als we het ons goed herinneren, heeft de serie het toen welgeteld drie weken volgehouden voor ze weer van het scherm en achter slot en grendel verdween. Dit najaar krijgt Gossip Girl een tweede kans en mogen de hoofdrolspelers opnieuw proberen het Vlaamse publiek te begeesteren. In de VS is Gossip Girl een ware hype onder het jongere publiek en het handelen en wandelen van de acteurs wordt er op talloze blogs van commentaar voorzien. Nogal ironisch, want ook in de reeks zelf is er een roddeltante – de Gossip Girl – die op internet het leven van de personages volgt en in de war stuurt.

Een van de populairste personages uit de reeks is Chuck Bass, een gemene rijkeluiszoon die door een Amerikaanse tv-criticus heel gevat omschreven werd als ‘a junior JR Ewing’ en die zijn existentiële verveling probeert te verdrijven door allerlei plannetjes te bedenken om de mensen om hem heen tegen elkaar op te zetten. Bass wordt gespeeld door Ed Westwick, een jonge acteur die helemaal niet uit New York afkomstig is, maar opgroeide in het Londense voorstadje Stevenage. ‘Dat is ook de reactie die ik het vaakst van Amerikaanse fans te horen krijg’, zegt Westwick. ”Hé, jij hebt een accent!’ En dan zeg ik meestal: ‘Ja, maar jij ook hoor.’ (Lacht)

Van Stevenage naar New York: dat moet nogal een verandering geweest zijn.

Westwick: Het is een sprong, ja. Ik had nooit gedacht dat ik een carrière in acteren zou kunnen hebben, Maar toen ging ik een maand in Los Angeles wonen, trok er naar audities en belandde in Gossip Girl – het was letterlijk mijn eerste baan in de VS.

Was er een moment waarop je besefte hoe populair de reeks was geworden?

Westwick: Dat moet op Halloween van 2007 zijn, een paar weken nadat we van start zijn gegaan. Ik ging naar een fuif en toen ik binnenkwam, zag ik vier jongens staan die zich verkleed hadden als Chuck Bass. Weird shit.

Als je in New York aan het opnemen bent, ontmoet je dan ooit mensen van wie je denkt: dat zou wel eens de echte Chuck Bass kunnen zijn?

Westwick: Ik heb enkele erg rijke kerels ontmoet, maar toch niemand die zo gemeen kan zijn als Chuck – tenminste voor zover ik weet.

‘Gossip Girl’ heeft nogal fanatieke fans. Wat is jouw vreemdste ervaring op dat vlak?

Westwick: Ik heb al een hoop bizarre brieven gekregen. Chase (Crawford, zijn tegenspeler in ‘Gossip Girl’; nvdr.) en ik hebben een tijdje samen in een appartement gewoond, en toen waren er letterlijk fans die brieven onder de deur kwamen schuiven. Zo van die lange epistels van meisjes die eerst schrijven dat ze helemaal geen gekke fan zijn en dan een tirade beginnen over hoe graag ze met je zouden uitgaan en over hoe ze niet zijn zoals als die andere ‘skinny bitches’. En een paar dagen geleden waren er nog mensen aan het kamperen aan het huis van mijn ouders. Ik was daar omdat ik enkele weken in Groot-Brittannië zat en dat hadden ze dus ontdekt. Ik lag in bed en mijn broer kwam binnen en zei: ‘Hey man, er staat een groep meisje voor het huis. Moet ik ze binnenlaten?’ (Lacht) Ik kan er nu wel om lachen, maar eigenlijk was het nogal creepy.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content