Hype Van Over Het Kanaal, aflevering 13.741:

The Feeling grossiert in complexloze gitaarpop en houdt – aantijgingen van sluikreclame vanwege de redacties van ‘Flair’ en ‘Goed Gevoel’ ten spijt – sinds de succesvolle single ‘Sewn’ de fm-band in zijn greep.

De nieuwste Britse popsensatie zijn, het is niet gemakkelijk. Nog geen maand is The Feeling op tournee ter promotie van zijn debuutalbum Twelve Stops And Home, en de heimwee slaat al toe.

Dan Gillespie Sells(zanger): Nooit gedacht dat het leven van een rockster zo vermoeiend kon zijn. Maar het ergste is dat ik mijn vrienden al weken niet meer heb gezien. Mag ik dus even de groeten doen aan John, Nick en Michael? Hello guys!

Wist je dat Feeling hier in België een bekend vrouwenblad is?

Sells:(grist ons bewijsexemplaar uit onze handen) Geweldig! Is dit het blad waarvoor jij schrijft?

Ja, ik verzorg de breipatronen.

Sells: Hier moet ik even een foto van nemen. Goed zeg, nu gaan we zeker scoren in België.

Jullie hebben elkaar leren kennen aan de rockacademie van Croydon. Geloofden jullie echt dat je voor rockster kan leren?

Sells: Nee, natuurlijk niet. Ik weet ook wel dat dat bullshit is. De enige reden dat we die opleiding gevolgd hebben is omdat je er alle instrumenten ter beschikking hebt die je zelf niet kan betalen. Wil je én gitaar én keyboards én drums onder de knie krijgen, dan moet je wel naar zo’n academie.

Die rockacademie heeft anders al enkele bekende acts opgeleverd, zoals Athlete, Katie Melua en The Kooks.

Sells: Die zaten allemaal nog in de luiers toen ik er school liep. Ik zou je graag kunnen vertellen dat Katie Melua nooit een slipje droeg en dat de jongens van Athlete drie keer per dag hun moeder belden, maar helaas. Maar weet je, als je de registers van alle andere scholen in Londen en omstreken zou uitpluizen, vind je ongetwijfeld evenveel bekende artiesten.

Jullie echte leerschool, las ik, was een skioord in de Alpen.

Sells: We hadden geen geld en wilden spelen. Dus wij met onze instrumenten naar de Alpen. (lacht) We speelden er twee keer per dag en we kregen niet alleen geld, maar ook onderdak, eten en drinken, en een gratis skipas. Eigenlijk deden we hetzelfde als The Stones, die jarenlang als covergroep in allerlei pubs hebben gespeeld, of The Beatles, die vijf keer per dag optraden in de stripclubs van Hamburg. Die periode heeft ons gehard. Als je avond aan avond voor een bende dronken skiërs hebt gespeeld, kun je alles aan.

Een recensent vatte jullie cd als volgt samen: ‘Een geweldige plaat, als je het geen bezwaar vindt dat je ouders hem ook goed vinden.’

Sells: Dat vind ik best een compliment. Ik zou niet weten waarom je niet naar dezelfde muziek mag luisteren als je ouders. Mijn ouders zijn trouwens véél meer rock-‘n-roll dan ik. Mijn vader is een hippie en mijn moeder lesbisch.

Je moeder lesbisch? Maar hoe…

Sells: (lacht) Ze kwam er natuurlijk pas achter nadat ze mij op de wereld had gezet, the poor woman. Mijn ouders zijn ondertussen vanzelfsprekend gescheiden en mijn moeder is met haar vriendin gaan samenwonen. Mijn vrienden begrepen er niks van, maar ik vond het best wel cool om één vader en twee moeders te hebben. Tot aan mijn puberteit dacht ik dat alle gezinnen zo in elkaar zaten. Voor mij waren alle andere jongens slecht af.

Door Vincent Byloo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content