GOAL: CLUB BRUGGE – AS ROMA

20.15 – KANAALTWEE

De winterstop is nu wel definitief voorbij, want deze week komt ook de Europese competitie weer op gang, met onder meer Club Brugge dat het in de UEFA-beker opneemt tegen de Italianen van AS Roma. Dat is ook goed nieuws voor Robin Janssens en zijn collega’s bij Goal. Sinds VTM het voetbalcontract kwijtspeelde aan de openbare omroep, moeten die het met een pak minder voetbal doen dan vroeger en met het oog op het WK 2006 deze zomer – dat Kanaaltwee samen met VT4 op het scherm brengt – is elke gelegenheid om al eens warm te lopen meer dan welkom!

Maakt Brugge een schijn van kans tegen Roma?

Robin Janssens: Club Brugge was toch tevreden bij de loting, want zo’n grote naam zorgt ervoor dat het stadium sneller uitverkocht raakt. Kassa kassa! En daarnaast dachten ze ook dat ze sportief een goede kans zouden maken. Al is die kans intussen toch wat geslonken. AS Roma was het afgelopen jaar heel slecht bezig, maar ze hebben nu wel een handvol keren na elkaar gewonnen, zelfs tegen Juventus dat anders boven hen uit torent.

Kanaaltwee en VT4 hebben de uitzendingen voor het WK onder elkaar verloot. De WK-finale ging naar VT4, maar Kanaaltwee kreeg meer wedstrijden. Tevreden?

Janssens: Zij hebben de finale en Nederland-Argentinië, een heel mooie match die we ook heel graag hadden gehad. Maar we zijn blij met de verdeling: we hebben meer wedstrijden én KanaalTwee zet het WK op de kaart omdat we de eerste elf matches uitzenden. Iedereen gelukkig dus.

En dan is er nog ‘Studio1’ op de VRT. Een geduchte concurrent voor ‘Goal’?

Janssens: Ik denk dat het Belgisch voetbal beter past bij de openbare zender, net zoals de Champions League meer aansluit bij de commerciële televisie. Dat gezegd zijnde vind ik hun maandagavondprogramma een surplus, vooral door Filip Joos. Maar verder doen ze hetzelfde als wij vorig jaar. Studio1 op zaterdag is onze Goal van vorig jaar, en hun Sportweekend is onze Stadion. Maar ja, niemand heeft het warm water uitgevonden hè.

Babyboom De vijfde jaargang van de docusoap over bevallingen (20.35 – VTM). The Deep End of the Ocean * Ulu Grosbard, VS 1999. Een sterke vertolking van Michelle Pfeiffer, als een door het noodlot getroffen moeder die plots haar zoon verliest, is het enige lichtpunt in deze bijzonder middelmatige en conventionele tearjerker (21.10 – VIJFtv) Bear’s Kiss (0) Sergeij Bodrov, RUS 2002. Het tij kan soms snel keren. De Russische cineast Sergeij Bodrov reeg de positieve kritieken aan elkaar met Prisoner of the Mountain, een beklemmend drama over twee Russische soldaten die door Tsjetsjeense vrijheidsstrijders gevangengenomen worden. Met het stereotype kindersprookje Bear’s Kiss sloeg hij de bal echter flink mis. Dit is ook de laatste film van zijn talentrijke zoon Bodrov Jr, die net na de opnames verdween in een sneeuwstorm in de Kaukasus (23.40 – ARTE).

G.V.A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content