* 22.40 – VTM

Jennifer Love Hewitt is in onze contreien vooral bekend van de tienerserie Party of Five en horrorfilms als I Know What You Did Last Summer en Garfield. Maar in de VS is de jonge vrouw ondertussen een echte ster geworden, dankzij Ghost Whisperer. In die tv-serie speelt Hewitt de hoofdrol als Melinda Gordon, een medium dat overledenen helpt om alsnog afscheid te nemen van hun geliefden en met een gerust hart naar gene zijde te vertrekken.

Heb je een verklaring voor het succes van ‘Ghost Whisperer’?

Jennifer Love Hewitt: De dood is normaal gezien een deprimerend fenomeen, maar wij geven er een positieve draai aan. Want deze aardige mevrouw helpt je al je zaakjes op orde te krijgen nadat je gestorven bent, en ik denk dat dat de mensen wel aanspreekt. Aan de andere kant is het een beetje zoals met Halloween. Waarom verkleden mensen zich ieder jaar als skeletten met ogen die uit hun kassen rollen? Omdat ze eens willen lachen in het gezicht van de dood. En dat is ook zo bij ons: Ghost Whisperer verandert de dood in entertainment.

De reeks loopt vol bizarre creaturen en spoken. Is het vreemd om daar als acteur tegenover te staan?

Hewitt: Het is vooral vreemd als we niet aan het draaien zijn. Dan zie je op de set acteurs rondlopen in bloederige kleren of met verschrikkelijke wonden, terwijl ze elkaar vuile moppen vertellen (lacht). Er was ook ooit een acteur die als masker een doodshoofd moest dragen. Om de een of andere reden zat hij altijd voor mij in de make-upafdeling, zodat het tot het einde van de opnames heeft geduurd voor ik zijn gezicht te zien kreeg. Hij kwam naar me toe en zei: ‘Hé, hoe gaat het?’ En ik zei: ‘Goed, dank je’, waarop ik aan de producer vroeg: ‘Wie is die vreemde snuiter?’ (lacht)

Je loopt in de serie nogal vaak rond in weinig verhullende kleren. Gebeurt het dat je bij de styliste komt en denkt: weeral een jurk met een decolleté?

Hewitt: Dat is al een paar keer voorgekomen, ja. Ik vind zelf ook dat die aandacht voor mijn borsten een beetje overdreven is. Vooral in de eerste twee seizoenen waren ‘ze’ in bijna iedere scène prominent aanwezig. We hebben er voor de start van de derde reeks (die momenteel loopt in de VS; nvdr. ) over gepraat en beslist dat aspect toch wat terug te schroeven. En daar ben ik heel blij om. Het zou fijn zijn mocht ik ook eens geapprecieerd worden om mijn acteertalent (lacht).

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content