U dacht dat Hollywood met ‘Transformers’ het creatieve zwarte gat had bereikt? Think again…

Er is een gezegde in Hollywood dat alle goede ideeën al lang opgebruikt zijn. Je zou het beginnen te geloven als je ziet waar de grote filmstudio’s hun hoop en geld op hebben ingezet voor de volgende jaren. Nadat Transformers afgelopen zomer een hit werd, mogen we bijvoorbeeld een hele reeks blockbusters gebaseerd op speelgoedpoppen verwachten. Zoals GI Joe, een liveactionfilm die volledig draait rond de bekende plastic soldaat en die in de zomer van 2009 in de zalen zou moeten komen.

De nieuwste trend in het ‘zoeken naar inspiratie waar je het niet zou verwachten’ gaat echter nog een stapje verder: producers die echt aan het eind van hun Latijn zitten, vinden hun heil in… gezelschapsspelletjes. Filmstudio Universal maakte onlangs bekend dat ze een deal heeft gesloten met speelgoedfabrikant Hasbro om minstens (minstens!) vier blockbusters te maken gebaseerd op ‘board games’. Een van de projecten die in de pijplijn zitten is Monopoly: The Movie, die geregisseerd zou worden door Ridley Scott. Het is ons eerlijk gezegd een raadsel hoe je van iets als Monopoly ooit een film zou kunnen maken – tenzij je natuurlijk focust op de vetes die er kunnen ontstaan tijdens een avondje spelen – maar Scott is er redelijk gerust in. In The Los Angeles Times vertelde hij dat het eindresultaat ‘hysterically amusing’ en ‘exciting’ zal worden. Ongetwijfeld.

Nu goed, Monopoly: The Movie geregisseerd door Ridley Scott zal wellicht nog altijd stukken beter zijn dan het tweede project in de rij: de verfilming – en neen, dit is echt geen grap – van ‘het Ouija-bord’ door Michael Bay, de man achter Bad Boys, Pearl Harbor en… Transformers. De derde titel laat ook al niet meteen het beste verhopen, tenzij iemand denkt dat een partijtje Zeeslag (‘E4’, ‘Mis. B5’ ‘Mis. F3’ ‘Raak’ enzovoort) op het grote scherm voor een entertainend avondje uit kan zorgen.

Universal is ten slotte ook van plan om het aloude mysteriespel Cluedo te verfilmen. Nu is dat ‘board game’ al eens eerder naar de bioscoop gebracht, halverwege de jaren 80 (foto). Toen is die film, die drie verschillende slotscènes kreeg waarvan het publiek er willekeurig één te zien kreeg, genadeloos geflopt, maar Universal is er gerust is dat het ditmaal beter moet kunnen. Een remake van een film gebaseerd op een gezelschapsspel? Zucht. Wil de laatste in Hollywood het licht uitdoen?

S.W.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content