GEARS OF WAR: JUDGMENT

Dimitri Dewever medewerker Trends

ALIEN CHAINSAW MASSACRE – Met een kettingzaagmachinegeweer buitenaards geboefte in de pan hakken, daarom draait het in Gears of War: Judgment.

XBOX 360 – MICROSOFT – GAMEPLAY 7 – GRAFIEK 8 – GELUID 8

VERHAAL

Anderhalf jaar na Gears of War 3 verschijnt deze op zich staande spin-off annex prequel. Het redelijk dunne hoofdverhaal grijpt terug naar de oorsprong van de serie. Hier geen Marcus Fenix als speelbaar personage, maar een vierkoppig team, verdachten voor het oorlogstribunaal, die via getuigenissen en flashbacks een voor een hun moment de gloire krijgen. Meerdere hoofdpersonages, dat betekent in dit geval ook voldoende vaart en variatie. Toch geeft die aanpak soms de indruk dat het spel zich krampachtig in allerlei bochten wringt om zijn bestaan naast de hoofdreeks te rechtvaardigen.

ATTRACTIE

De manier waarop de actie en tegenstand zich aanpast aan je speelstijl is spitsvondig. Wie de buitenaardse Locust-gedrochten strategisch bestookt, door geregeld dekking te zoeken, krijgt andere (en snellere) tegenstanders te verduren dan wie als een brute stormram al kogelspuwend over het slagveld holt. Met het Declassified-systeem kun je het spel dan weer op een hogere moeilijkheidsgraad doorploegen, met onder meer extra uitdagingen, beperkte zichtbaarheid, andere wapens én een andere versie van de feiten. Het échte verhaal, buiten de muren van de rechtszaal, zeg maar.

MULTIFUN

Tot vier spelers kunnen online als team de actie delen. Dat geeft een volledig andere dynamiek dan als je het spel in je eentje speelt. Daarnaast zijn er allerlei op zich staande multiplayermodi. In het bliksemsnelle OverRun strijdt één kamp als Locust-monsters tegen menselijke infanteristen. In Survival is het dan weer de bedoeling als team zo lang mogelijk in leven te blijven tegen steeds driester oprukkende computergestuurde tegenstanders. Fijne verstrooiingen, die de houdbaarheidsdatum van de game verlengen.

VERDICT

Ondanks de bij momenten zinderende vuurgevechten en epische ruimtesettings kan Gears of War: Judgment niet verhullen dat het vooral een zoethoudertje is. In de praktijk betekent dat: meer van hetzelfde, ook al verschillen de personages en verwikkelingen van die uit de originele trilogie. Misschien is dit wel de laatste GoW-episode op de Xbox 360, en wordt de hoofdattractie opgespaard voor de next-gen-console van Microsoft? Vooral voor de fans zeg maar – nieuwe zieltjes zal de reeks met deze episode wellicht niet winnen.

FOCUS TRAKTEERT WWW.KNACKFOCUS.BE

WIN 2 X EXCLUSIEVE GEARS OF WAR: JUDGMENT-PAKKETTEN. ZIE PAGINA 8.

DIMITRI DEWEVER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content