Friedl’ Lesage presenteert elke weekdag Het beste moet nog komen (9.00 – Radio1) en is dit weekend ook een van de stemmen van Radio1 Leest Bij U Thuis (zie radiotip).

BOEK

KENTERING VAN EEN HUWELIJK

(SáNDOR MáRAI)

Momenteel ben ik bezig met Het meten van de wereld (Daniel Kehlmann), De Engelenmaker (Stefan Brijs) en Globalia (Jean-Christophe Rufin), in opdracht van Uitgelezen, een boekenprogramma (vrijdag 21 april in Passa Porta, Brussel) waar ik in het panel mag zitten. Ik waardeer zulke initiatieven: het aanbod is zo groot dat het goed is als er op een geïnteresseerde en gepassioneerde manier over literatuur wordt gepraat. In Het beste moet nog komen vind ik het ook heerlijk als mensen loos gaan over het boek dat hun leven heeft beïnvloed en ik ben sinds het programma begon al een behoorlijk budget kwijtgespeeld aan tips van mijn gasten. Liggen nog te wachten: Het zingen van de tijd (Richard Powers), In Europa (Geert Mak), alles van Sándor Márai, Een verhaal van liefde en duisternis (Amos Oz). En straks wil ik ook Gouden Uilwinnaar Ultramarijn van Henk Van Woerden in huis halen. Het ziet ernaar uit dat ik dit jaar een wel héél erg lange vakantie moet plannen!

FILM

DE COMPLETE HEIMAT

(EDGAR REITZ)

Toen ik ziek was, heb ik de dvd ontdekt. Momenteel zit ik midden in de schitterende Heimat-reeks. De trage verfilming, de sobere maar krachtige dialogen, het is een genot dat dit de tijd heeft overleefd. Je doet er wel even over, maar net dat vind ik zo waardevol. Ik hou van eeuwigheidswaarde en dit is, net als La Meglio Giuventù, een mooi staaltje.

CD

THE ART OF CECILIA BARTOLI

Ook hier heb ik door Het beste moet nog komen heel wat ontdekt. Zoals I see a darkness van Bonnie Prince Billy dat ik via Anne Teresa De Keersmaeker heb leren kennen. Julien Vrebos wees me op de soundtrack van zijn debuutfilm Bal Masqué met Bert Joris & Dre Pallemaerts, en Wim Opbrouck maakte me week bij Oh lord whose mercies are numberless van Händel. Eén cd kan ik er moeilijk uitpikken, maar door de veelvuldige vraag naar Cecilia Bartoli komt ze ook vaker uit mijn eigen cd-kast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content