Er is nog altijd geen spoor van de Californische Chandra Ann Levy (24) die in Washington stage liep als juriste. Ze werd uit de lange lijst van vermisten gediept toen haar verdwijning in verband werd gebracht met de naam van het vrij onbekende congreslid Gary Condit. Eerst had Condit geloochend een affaire te hebben gehad met Chandra Ann, een uitspraak die hij later moest herroepen. Sindsdien is het congreslid niet meer uit de media weg te branden. In boulevardkranten en talkshows is Condit al weken gespreksonderwerp nummer 1 in de States. De betrokkene zelf wil geen verklaringen meer afleggen, maar de media speuren naar iedereen die een pikant verhaal kent over de man. De stewardess Anne Marie Smith, die zelf een affaire met Condit had, beweert dat de politicus haar een schriftelijke verklaring heeft afgedwongen waarin staat dat ze geen seksuele contacten met hem had. Er werd zelfs een dominee opgevoerd die vertelde dat zijn 18?jarige dochter een relatie met het getrouwde Congreslid had gehad. Het resultaat is dat het privé?leven van Condit te grabbel is gegooid, maar dat nog steeds niemand weet wat er van Chandra Ann Levy geworden is. De politie heeft het appartement van Condit onderzocht en niets bezwarends gevonden en na het afnemen van een speekselproef hebben de rechercheurs laten weten dat de volksvertegenwoordiger er niet meer van verdacht wordt iets met de verdwijning van het meisje te maken te hebben.Maar dat heeft de honger van de media niet gestild. Critici van de hetze tegen Condit vragen zich af waarom de buitenechtelijke sprongen van de Amerikaanse presidenten Franklin Roosevelt en Lyndon Johnson nooit nieuws zijn geweest. Zelfs over het gestoei van John F. Kennedy met Marilyn Monroe en andere vrouwen is zedig gezwegen. Seks in de politiek werd voor de Amerikaanse media pas een thema medio de jaren ’70, toen in de kranten het gespartel van congreslid Wibur Mill met de stripteasedanseres Fanne Fox werd uitgesmeerd.

Er is nog altijd geen spoor van de Californische Chandra Ann Levy (24) die in Washington stage liep als juriste. Ze werd uit de lange lijst van vermisten gediept toen haar verdwijning in verband werd gebracht met de naam van het vrij onbekende congreslid Gary Condit. Eerst had Condit geloochend een affaire te hebben gehad met Chandra Ann, een uitspraak die hij later moest herroepen. Sindsdien is het congreslid niet meer uit de media weg te branden. In boulevardkranten en talkshows is Condit al weken gespreksonderwerp nummer 1 in de States. De betrokkene zelf wil geen verklaringen meer afleggen, maar de media speuren naar iedereen die een pikant verhaal kent over de man. De stewardess Anne Marie Smith, die zelf een affaire met Condit had, beweert dat de politicus haar een schriftelijke verklaring heeft afgedwongen waarin staat dat ze geen seksuele contacten met hem had. Er werd zelfs een dominee opgevoerd die vertelde dat zijn 18-jarige dochter een relatie met het getrouwde Congreslid had gehad.

Het resultaat is dat het privé-leven van Condit te grabbel is gegooid, maar dat nog steeds niemand weet wat er van Chandra Ann Levy geworden is. De politie heeft het appartement van Condit onderzocht en niets bezwarends gevonden en na het afnemen van een speekselproef hebben de rechercheurs laten weten dat de volksvertegenwoordiger er niet meer van verdacht wordt iets met de verdwijning van het meisje te maken te hebben.

Maar dat heeft de honger van de media niet gestild. Critici van de hetze tegen Condit vragen zich af waarom de buitenechtelijke sprongen van de Amerikaanse presidenten Franklin Roosevelt en Lyndon Johnson nooit nieuws zijn geweest. Zelfs over het gestoei van John F. Kennedy met Marilyn Monroe en andere vrouwen is zedig gezwegen. Seks in de politiek werd voor de Amerikaanse media pas een thema medio de jaren ’70, toen in de kranten het gespartel van congreslid Wibur Mill met de stripteasedanseres Fanne Fox werd uitgesmeerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content