Lead and Gold

Multi > Paradox Interactive

GAMEPLAY>7 GRAFIEK>7 GELUID>7

Achtergrond De kleine Zweedse gamestudio Fatshark levert met Lead and Gold zijn eerste downloadbare titel af. Het westernspel is enkel te verkrijgen via het PlayStation Network (PS3), Xbox Live Arcade (Xbox 360) en Steam (PC) én begeeft zich binnen een genre dat de afgelopen dertig jaar nooit echt veel games heeft voortgebracht. De pret ligt voor het grijpen bij online wedstrijden, die hoofdzakelijk imponeren door hun verslavende eenvoud.

Yeeh-haah! Zes verschillende gamemodi vormen de omkadering voor woeste vuurgevechten, exploderende dynamietstaven en om edelmetaal draaiende twisten. Teamwork is van groot belang voor het behalen van de vooropgestelde objectieven. In Conquest draait alles om het veroveren van zoveel mogelijk zones binnen het speelterrein, bij Powder Keg moet het ene team bepaalde punten met buskruitvaten tot ontploffing brengen, terwijl het andere team deze juist dient te verdedigen, Greed draait rond het vinden van goudzakken om die dan zo snel mogelijk en het liefst heelhuids naar het kamp van uw team te verslepen, in Shootout fluiten de kogels u om de oren en levert het omleggen van een tegenstander punten op.

Vakidioten U kunt kiezen uit vier beroepen om aan de woestijnstrijd deel te nemen. De Deputy beschikt over een karabijn die ideaal is voor middellange afstanden, als Blaster gooit u letterlijk en figuurlijk uw gewicht in de schaal met uw lompe tweeloop en de optie tot het werpen van dynamietstaven, als vrouwelijke Trapper kunt u berenvallen uitzetten om rivalen op een pijnlijke manier te immobiliseren én als een rasechte sluipschutter over het terrein heersen en de Gunslinger ten slotte is een bliksemsnelle revolverheld die zijn krachtige sixshooter als een levensgevaarlijk verlengstuk van zijn arm gebruikt om de tegenpartij op warm lood te trakteren.

Verdict Lead and Gold is een spel met een lage instapdrempel dat zich perfect leent voor korte, maar intense sessies. Professionele cowboys en sporadische gamers kunnen zij-aan-zij strijden en toch evenveel lol beleven. Voor een downloadable game krijgt u zowel grafisch als qua speelbaarheid meer dan waar voor uw geld. Wij hadden wél graag wat meer variatie en detail in de omgevingen gezien, een beter upgradesysteem voor wapens en personages en de mogelijkheid tot het initiëren van een ouderwets halfdronken saloongevecht met de blote vuist. En waar zijn eigenlijk die indianen gebleven?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content