Call of Duty: Black Ops

Multi > Activision

GAMEPLAY8 > GRAFIEK8 > GELUID8

Achtergrond Modern Warfare 2, de vorige Call of Duty-titel, schoot wereldwijd al meer dan twintig miljoen keer over de toonbank. Het spel verpulverde zelfs het omzetsucces van de grootste Hollywoodblockbusters als Avatar en The Dark Knight tijdens hun lanceerweekends. Uitgever Activision wisselt voor de productie om het jaar af tussen twee verschillende spelontwikkelaars. De episode van 2009 kwam van Infinity Ward, terwijl Call of Duty:Black Ops afkomstig is van Treyarch, dat in 2008 ook vormgaf aan Call of Duty: World at War.

Verhaal In se is Black Ops de sequel op World at War. We verplaatsen ons door de ogen van Alex Mason en Jason Hudson naar midden jaren 60. Tijdens de Vietnamoorlog voeren ze met hun team geheime missies uit in opdracht van de Amerikaanse overheid. De actie speelt zich niet enkel af in Vietnam, maar ook in Laos, de Oeral, in Russische wateren en in Cuba. Uiteraard is de single player-modus van het spel slechts een opwarmertje voor het online spektakel dat daarop volgt.

Vers buskruit Nieuw aan de online ervaring zijn onder andere een gemakkelijk manoeuvreerbaar miniatuurwagentje op afstands-bediening en de mogelijkheid om het uiterlijk van uw personage aan te passen, uw wapens met allerlei stickers en gravures uit te rusten en uw soldij in te zetten tijdens zogenaamde online Wager Matches – zoals bij het hilarische, maar ook bloedlinke One in the Chamber, waarbij de spelers slechts een wapen met één kogel en een overlevingsmes krijgt. Plus: u kunt de wedstrijden op video registreren.

Verdict De zevende episode uit deze roemrijke shooterserie kondigt zichzelf pompeus aan als het grootste spel van 2010. Arrogant en overambitieus? Zeer zeker. Feit is dat u zich dankzij de uiteenlopende missies, online spelmodi en opties geen seconde zal vervelen, ook al is de innovatie en grafische afwerking in vergelijking met de episode van vorig jaar niet even groot(s). Een geheide hitgame die door fans nog maandenlang zal worden gekoesterd.

Win 3 x Call of Duty: Black Ops voor PlayStation 3. Zie pagina 6.

KNACKFOCUS .BE

Tekst Dimitri Dewever

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content