Als het aan Fulco Ottervanger, een van de leden van de Gentse ‘surfhiphoprockfusionclashtrashband’ Marvelas Something, ligt, zal de tv sneller verdwijnen dan dit magazine.

Volg jij het nieuws op de voet via het internet?

Meestal kijk ik gewoon naar het journaal op tv. Af en toe surf ik wel eens naar deredactie.be, omdat ik geen fan ben van stoffige kranten, die ruiken raar. Ik ben niet zo’n nieuwsjunkie.

Een tijd terug werd voorspeld dat print zou uitsterven en dat het internet alle gedrukte boeken zou vervangen. Geloof jij daarin?

Ik zou het wel jammer vinden als print zou verdwijnen, op een site vind ik soms moeilijk mijn weg en het is toch anders om te lezen. Al moet ik bekennen dat ik RifRaf tegenwoordig wel gewoon van de site download om dan de pdf te lezen. Dat komt echter vooral omdat ik de gedrukte versie nergens vind, ik ben altijd te laat.

En wordt de tv dan niet wat overbodig?

Ik denk dat de tv sneller zal verdwijnen dan boeken of tijdschriften. Op YouTube kun je alles zien wat je maar wil, ik kijk bijvoorbeeld naar volledige liveconcerten online. Het internet is als een gigantische videotheek, en nog gratis ook.

Lever je zelf ook een bijdrage aan het web?

We hebben een site voor de band waarmee ik me wel bezighoud, maar ik heb geen blog, als je dat bedoelt. Ik heb het systeem van blogs nooit echt begrepen. Ik vind het vervelend dat iedereen daar altijd zo negatief doet, het lijkt erom te draaien dat je bands en andere mensen gewoon afbreekt. Gelukkig zijn er wel een paar positivo’s die de boel in evenwicht houden.

Breng je zelf veel tijd door aan de computer?

Ik werk in een opnamestudio, dus zit ik zowat de hele dag aan de computer, maar dan wel eentje waarop geen internet staat. Ik ben ook niet zo’n technisch wonder. Als ik ’s avonds thuiskom, check ik mijn mails wel. Sinds we beslist hebben onze cd ook via onze website te verkopen, moet ik het tempo wel verhogen.

Via iTunes?

Neen, we hebben gewoon een systeem opgezet zodat mensen via onze site een plaat kunnen aankopen. Ik dacht niet dat er veel reactie op zou komen, maar de mails blijven binnenstromen. Een digitale release zal er mettertijd ook wel komen.

Koop je zelf ook je muziek online?

Neen, ik vind het leuker om in platenbakken te neuzen en thuis te komen met platen die ik eigenlijk helemaal niet nodig heb. Instrumenten zijn wel interessant om online te kopen, thomann.de bijvoorbeeld, biedt allerlei instrumenten aan die goedkoper zijn dan hier. En op tweedehandssites vind je ook snel je gerief, al moet ik bekennen dat ik dat niet altijd vertrouw.

De driedelige plaat van Marvelas Something, getiteld ‘Causaliteit/Little Craver/Tafellakens en Stadsvernieuwingen’, is te koop via marvelassomething.be.

Met bijdragen van Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (iLife)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content