Frenchies to go

Op 5 mei presenteren Les Nuits Botanique een rist jonge Fransen, met onder meer rapchouchou Eddy de Pretto. We vroegen hem, Thomas Konings (Botanique) en Matthieu Fonsny (Dour) welke rappeurs we bezuiden de landsgrens nog in de gaten moeten houden.

Eddy de Pretto, met Nemir, Run Sofa en Aloïse Sauvage, op 5/5 en Loud, met Siboy en Lord Gasmique, op 26/4 in de Botanique. Alle info: botanique.be

Lorenzo

Het enfant terrible van de nieuwe lichting Franse rappers. Mixt vuilbekkerij met humor, waarbij de flows veelal geïnspireerd zijn op reggaeritmes. Eddy de Pretto: ‘Door het machismo in de hiphopwereld op magistrale wijze te ridiculiseren legt hij de vinger op de wonde. Ça casse totalement le mythe du rappeur avec ces gros couilles et blingbling.

Check de vuurspuwende single Freestyle du sale en het aanstekelijke Fume à fond.

Frenchies to go

Lomepal

Een echte Parisien, voorheen bekend als Jo Pump en goed bevriend met de Belg Caballero. Als Lomepal (verbastering van l’homme pâle, de bleke man) brak de 26-jarige skaterboy vorig jaar helemaal door in Frankrijk. Zijn album Flip werd een fenomeen op YouTube. Mengt zijn rhymes met gitaar, zoete elektro of trap, en moet het hebben van ironische teksten over eenzaamheid en de valkuilen van de liefde.

Check het melancholische Yeux disent of het groovy Club.

Frenchies to go

Loud

De beau garçon van de nieuwe lichting, voor al wie zijn hiphop liever smooth heeft. Een Canadese dandy die Engels en Frans door elkaar gebruikt en daar wonderwel mee wegkomt. ‘Aanstekelijke, radiovriendelijke hiphop. Eerst klinkt zijn accent raar, na een tijdje wordt het verslavend’, aldus Thomas Konings. Vorig jaar verscheen zijn eerste soloalbum Une année de record.

Check singles TTTTT (These Things They Take Time) en Toutes les femmes savent danser.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content