Hoe geweldig Frank Vander linden het internet ook vindt, de iPod vindt hij zo mogelijk nóg straffer.

Hoeveel uur ben jij dagelijks online?

Mailen inbegrepen zal dat toch een uur zijn. Vijftien jaar geleden nam ik de onzalige beslissing manager van De Mens te worden en daar draag ik nog steeds de gevolgen van. Het is prettig om alles zelf te doen, maar het is ook écht werken.

Maakt het internet het je niet makkelijker?

Niet echt. De roadbooks stuur ik nu met één muisklik naar alle medewerkers in plaats van naar het copycenter te moeten hollen, maar ik zit langer aan mijn mails. Ik ben zo beleefd opgevoed dat ik me schuldig voel als ik niet antwoord.

Merkwaardig: De Mens heeft géén MySpace.

Omdat wij toch weinig op het buitenland mikken, sparen we onze energie voor onze site. Die is sober, maar superefficiënt. Mijn neefje is er tien jaar geleden als 16-jarige mee begonnen. Hij is nu een topwebsitebouwer, maar hij onderhoudt hem nog steeds.

Heb je een favoriete muziekstek?

Naast iTunes? Op Last.fm kan je muziek sharen met mensen die van dezelfde bands houden. Zelf ben ik geen lid, ik heb al genoeg muziek in huis, maar het is leuk om te weten dat er een groep rond De Mens bestaat.

Zoek je buiten muziek wel eens iets op?

IMDB.com is onmisbaar om elke discussie tussen filmfreaks te beslechten. Je vindt er alles over alles. En iedereen. Sommigen noemen Wikipedia.org een encyclopedie voor sukkels, maar ik kreeg er net nog bevredigende info over Northern Soul, een muziekgenre, en William Wharton, mijn favoriete schrijver.

Wat zijn je geheime internetplekjes?

De site van Jeff Bridges staat tussen mijn bookmarks. Hij is niet enkel een fantastisch acteur, maar ook een uitstekend illustrator mét een fijne levensfilosofie. Foundmagazine.com vind ik ook leuk. Die site verzamelt briefjes die mensen op straat vinden en dan kan je speculeren wie ze geschreven heeft.

Hou je van blogs?

Ik ben tolerant, laat die mensen maar schrijven over wat ze zelf ’s werelds interessantste onderwerp vinden (lacht). Op de site van De Mens is er een logboek, maar dat doe ik alleen omdat onze fans blijkbaar graag weten wat er achter de schermen gebeurt. Zelf vind ik mijn leven niet bijster boeiend: ik leef het immers al.

En horen bij dat leven ook digitale snufjes?

Omwille van de muziekprogramma’s ben ik op Mac overgeschakeld, maar een iPhone hou ik bewust af. Mijn iPod is onmisbaar, mijn muzikale leven staat erop. Of met 10.000 nummers toch een vijfde ervan. Voor mij is dát nog een straffere uitvinding dan het internet.

Op woensdag 19 maart brengt Frank Vander linden tijdens ‘Vadermoord’ een muzikale hommage aan de Pixies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content