FOCUSOPDEWEEK

© GF©ROBERT CRUMB 1985

EXPO CRUMB

Tot 19/8, Musée d’Art Moderne, Parijs.

Retrospectieve van Robert Crumb, boegbeeld van de Amerikaanse undergroundstrip. Meer dan 700 tekeningen, 200 magazines en 1 befaamde docu brengen zijn carrière in beeld. Herontdek Fritz the Cat et les autres.

mam.paris.fr

EXPO/BOEK FOTO KANAL 2012

Tot 16/9, kanaalzone Brussel

Brusselse ‘kanaaljongeren’ beelden in deze openluchttentoonstelling op torenhoge zwart-witkubussen hun iconen af, met de vakkundige hulp van fotograaf Kurt Deruyter. Van popster tot passant én in boekvorm.

platformkanal.be

EXPO/BOEK THE STONES 50

Tot 15/9, galerie V!P’s, Rotterdam

Onze noorderburen vieren het gouden jubileum van The Rolling Stones met de grootste fototentoonstelling ooit over Mick en de zijnen.

thestones50.nl

FESTIVAL SFINKS MIXED

27-28-29/7, Boechout

Een muzikaal bad voor globetrotters van alle leeftijden. De wereldmelodieën van Fatoumata Diaware, Hugo Mendez en Nasirato maken het Belgische klimaat even tropisch.

www.sfinks.be

EXPO DOUG WHEELER

Tot 11/11, FRAC Lorraine, Metz

Voor de Amerikaanse lichtkunstenaar wordt kijken een totaalervaring. Schemerwitte ruimtes en lichtreflecties tonen u de weg. Een lichtend voorbeeld in de installatiekunst.

fraclorraine.org

FOTOGRAFIE DO NOT DISTURB! ELLEN VON UNWERTH

Tot 31/8, Michael Hoppen Gallery, Londen

Vogue, Dior, albumcovers voor Rihanna en Janet Jackson, de Duitse fotografe Ellen von Unwerth deed het allemaal. Nieuw werk toont ze exclusief in Londen. Disturbing of niet, dat beslist u zelf.

michaelhoppengallery.com

FESTIVAL GREEN URBAN JAZZ

28/7, Kessel-Lo

Met dit gloednieuwe festival lokken de organisatoren van Piknik Musik en Café-Congé niet alleen Leuvenaars hun stad uit. Funky beats, groovy jazz, soul en vette hiphop midden in het groen van het Provinciaal Domein Kessel-Lo.

guzz.be

CONCERT THURSTON MOORE + GAVIN FRIDAY

1/8, Rivierenhof, Antwerpen

Twee beeldenstormers uit de eighties, de ene in Sonic Youth, de ander in Virgin Prunes, schoppen tegenwoordig zijdezacht om zich heen. Ideaal voor een zomerse avond in Openluchttheater Rivierenhof.

openluchttheater.be

FESTIVAL LOKERSE FEESTEN

3-12/8, Lokeren

Met headliners als The Beach Boys, Orbital en New Order bouwt Lokeren opnieuw een stevig feestje. Ook Belgische beroemdheden als dEUS en Arsenal zijn van de partij.

lokersefeesten.be

FESTIVAL MAFESTIVAL

3-18/8, Brugge

Omdat muziek alle wonden heelt, is Brugge tien dagen lang het decor voor klassieke concerten over plezier en pijn. Muzikale acupunctuur op verheven niveau.

mafestival.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content