FOCUSOPDEWEEK

THE LETTER © GF© MARCO SANGES

fotografie PHANTASMAGORIA – PHOTOS BY MARCO SANGRES

Tot 30/9, Proud Camden, Londen

Marca Sanges is de Houdini van de fotografen. In Phantasmagoria flirt hij in zwoel zwart-wit met de grens tussen erotisch droombeeld, verschijning en optische illusie.

proudgaleries.co.uk

concert SERGENT GARCIA + CALLE 13

19/8, Rivierenhof, Deurne

Sergent Garcia vermengt salsa met pop en dancehall, het resultaat heet salsamuffin. Calle 13 doet reggaeton herleven met een frisse mix van tango, hip-hop en elektronica.

openluchttheater.be

expo STEVEN KLEIN

Tot 8/9, CWC Gallery, Berlijn

De beruchte Amerikaanse modefotograaf bracht al heel wat bekende koppen in beeld, steeds met een surreëel, maar vooral provocerend resultaat. Retrospectieve van een grote meneer.

camerawork.de

film SATYRICON

20/8, Flagey, Brussel

Hermafrodieten, prostituees en andere figuren uit de marge: het hedonisme in Fellini’s interpretatie van Petronius’ Satyricon heeft een hedendaags, ranzig Rome als decor.

cinematek.be

festival THEATERFESTIVAL

23/8-1/9, deSingel, Antwerpen

Net voor het nieuwe seizoen nog eenmaal: de beste voorstellingen van het voorbije theaterjaar, vakkundig voor u geselecteerd. Ook oud, nieuw en Nederlands podiumtalent komt aan bod.

theaterfestival.be

festival CITYSONIC

23/8-16/10, Bergen, Brussel, Hoei

Het internationaal festival van het artistieke geluid bestaat tien jaar en laat daarom niet alleen in Bergen, maar ook in Brussel en Hoei van zich horen. Spits uw oren voor klankkunstenaars als Baudouin Oosterlynck en Christophe Bailleau.

citysonic.be/2012

film THE GENE KRUPA STORY (JAZZ AT THE MOVIES)

23/8, Cinemazuid, Antwerpen

Boem! Paukenslag! (maal 100.000) Jazz at the Movies toont het verhaal van een van de meest legendarische jazzdrummers ever. Gene Krupa: drums, dreams, drugs en love.

cinemazuid.be

expo (ENGE)LAND IN ZICHT!

Tot 16/9, De Panne

Het siert de dappere Belg dat hij zijn front van flatgebouwen laat wedijveren met Engelands kliffen en kastelen: tweemaal 65 kilometer kust teruggebracht tot tweemaal 65 meter foto, tegenover elkaar in een tunnel.

jostruyven.be

lunchconcert ATON’ & ARMIDE

24/8, Koninklijk Conservatorium, Brussel

Morton Feldmans composities waren toevalstreffers; zijn experimentele, aleatorische muziek in het kielzog van John Cage kon op veel bijval rekenen. Het ensemble Aton’ & Armide laat dus niets aan het toeval over.

midis-minimes.be

film INTIMACY

24/8, Viewmaster, Bijloke, Gent

Twee onbekende lichamen verstrengeld in een dialoog zonder woorden. ‘Wie Intimacy een pornofilm noemt, heeft er niets van begrepen’, aldus regisseur Chéreau.

viewmaster012.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content