FOCUSOPDEWEEK 14-27/7

'COSMIC DREAM, 2004' van PIERRE RADISIC © GF©PIERRE RADISIC

fotografie MINDSCAPES

Tot 30/9, Centrale, Brussel

In de voormalige elektriciteitscentrale kunt u terecht voor werk dat van het onzichtbare beelden tracht te maken. Foto’s van David Lynch, Man Ray en Carl De Keyzer onder hoogspanning.

centrale-art.be

strips POSY SIMMONDS

Tot 25/11, Belgisch Stripcentrum, Brussel

Posy Simmonds, auteur van de verfilmde graphic novel Tamara Drewe, stelt voor het eerst tentoon in Brussel, met origineel werk en schetsen.

stripmuseum.be

film JAMES BOND NIGHT

14/7, Flagey, Brussel

De cinematografische incarnatie van agent 007 wordt vijftig. En dat viert Cinematek met vier films van vier Bonds (Sean Connery, Roger Moore, Pierce Brosnan en Daniel Craig).

cinematek.be flagey.be

expo THE SILENT CLOWNS

14/7 tot 16/9, Showroom MAMA, Rotterdam

De vele fails op YouTube zijn niet meer dan de recentste incarnatie van slapstick, de lichamelijke vorm van humor waar het om draait in deze tentoonstelling.

showroommama.nl

festival CARTOONFESTIVAL

15/7 – 16/9, Knokke-Heist

Identiteitscrisissen zijn niet enkel besteed aan pubers of vijftigers met een rode Ferrari. Ook het Cartoonfestival gaat dit jaar op zoek naar zijn ware ik onder het motto ‘ra-ra-ra, wie-benne-kik?’

cartoonfestival.be

concert ALELA DIANE / SCHOOL IS COOL / ISBELLS

16/7, Rivierenhof, Deurne

Een triple bill met een combinatie van de beste neofolk, de schoonste stemmen en de meest energieke indiepop in een sprookjesachtige setting.

openluchttheater.be

festival BOOMTOWN

17-21/7, Kouter + Handelsbeurs, Gent

Voor de wijste artiesten kunt u tijdens de Gentse Feesten vier dagen lang terecht op Boomtown, met onder meer Gravenhurst, Vive la Fête en Absynthe Minded.

boomtownlive.be

concert POLAROID FICTION + FEABLE

23/7, Muziekclub 4AD, Diksmuide

De jonkies van Polaroid Fiction wonnen al Limbo- mania, Feable uit Roeselare heeft goesting in ‘alles met passie en ziel’. Ga en u zult kunnen zeggen dat u er in den beginne al bij was.

4ad.be

festival THEATER AAN ZEE

26/7 – 4/8, Oostende

Braakland/ZheBilding heeft de touwtjes van deze editie in handen, een gezelschap dat niet toevallig veel met de twee pijlers van het zomers festival heeft: muziek en theater. En anders is er nog altijd het zeetje.

theateraanzee.be

film PLEINOPENAIR 2012

27-28/7 + 3-4/8, Brussel

Cinema Nova bivakkeert met zijn nomadisch zomerfeest dit jaar op een braakliggend terrein aan het Brussels Zuidstation, waar drie kantoortorens moeten verrijzen. PleinOPENair kijkt naar de stadsplannen van de NMBS.

pleinopenair.nova-cinema.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content