Op focusknack.be vindt u een interview met Tuur Florizoone, genomineerd voor zijn score bij Aanrijding in Moscou, én trakteren wij u op 3 pakketten van 5 exemplaren van genomineerden Alexandre Desplat ( The Golden Compass), John Powell ( TheBourne Ultimatum), Alberto Iglesias ( The Kite Runner), Dario Marianelli ( Atonement), James Newton Howard ( Charlie Wilson’s War) en als toemaatje al de nieuwste van James Newton Howard (The Happening). Zie pag.6

filmfestival.be

1. CONCERTEN

FILMFESTIVAL GENT

12/10 tot 18/10, Gent

Gabriel Yared ( The English Patient), Clint Mansell ( Requiem for a Dream, foto) en de onvermijdelijke John Williams: het Filmfestival van Gent heeft weer een indrukwekkende concertreeks rond filmcomponisten voor u klaarstaan. Met de World Soundtrack Awards op 18/10 als welluidende apotheose.

2. CONCERT

STEVE WINWOOD

17/10, AB, Brussel

Nu de zestigjarige Steve Winwood even niet metEric Clapton in de studio zit of met John Lee Hooker toert, stelt-ie in de AB zijn nieuwe soloplaat Nine Lives voor. Voor liefhebbers van het beter singer-songwriterwerk.

abconcerts.be

3. BEURS

F.A.C.T. S 2008

11-12/10, I.C.C., Gent

Voor trekkies en andere sciencefictionados is het tijd om hun computer te verlaten. De grootste scifi- en fantasybeurs van het land opent zijn deuren. 7000 vierkante meter vol scifispeelgoed, kaarten, comics en merchandise: het is de favoriete galaxy van elke liefhebber.

facts-convention.com

4. FILM

JACQUES DOILLON

13/10 tot 28/10, Filmmuseum, Brussel

Na vijf jaar stilte is de Parijse regisseur Jacques Doillon ( L’An 01, Les doigts dans la tête) terug met Le premier venu (foto). Heuglijk nieuws, zo vond het Filmmuseum, dat maar meteen uitpakt met een heuse retrospectieve rond Doillon, die zelf zijn Ponette komt inleiden.

filmarchief.be

5. CONCERT ART GARFUNKEL

14/10, Capitole Gent

Aan stoppen denkt Art Garfunkel nog lang niet. ‘In deze chaotische, nerveuze wereld is er nood aan zachte muziek’, liet hij onlangs optekenen. Mocht u er net zo over denken, dan is het Gentse Capitole uw place to be.

capitolegent.be

6. FILM/MUZIEK

DE MAN MET DE CAMERAmet livemuziek van DJ Buscemi

11/10, Bozar, Brussel

Buscemi laat zijn bossa nova en Braziliaanse grooves los op Dziga Vertovs meesterlijke stadsdocu De man met de camera. Of hoe stille cinema ook aanstekelijk luid kan zijn.

bozar.be

7. CONCERT

CALEXICO

13/10, AB, Brussel

‘Wherever you go, go Calexico’, schreef Onze Man (V.B.) over Carried To Dust, de jongste worp van americana-aanhangers Calexico. En wie zijn wij om Onze Man ongelijk te geven?

abconcerts.be

8; FESTIVAL

THE TIMES BFI 52ndLONDON FILM FESTIVAL

15/10 tot 30/10

Voor wie niet kan wachten op de nieuwe Bond, Ron Howards politieke drama Frost/Nixon of Slumdog Millionaire, Danny Boyles nieuwste film: de avant-premières zijn maar een Eurostarticket verwijderd. Anders gesteld: het Filmfestival van Londen heeft ook voor zijn 52e editie een indrukwekkend programma klaarstaan.

bfi.org.uk/lff

9. FOTOGRAFIE

360° GERALD DAUPHIN

Roularta Books, 35 euro

Chet Baker, Wes Montgomery en Lou Reed live, Jef Cassiers en Julien Schoenaerts in een theatrale trip, de eerste Gay Pride in New York en de Vietnambetogingen: fotograaf Gerald Dauphin (1938-2007), een leerling van onder andere Richard Avedon, legde het allemaal vast op gevoelige plaat. Het FotoMuseum in Antwerpen eert hem met een overzichtsexpositie, Roularta Books selecteerde zijn beste werk in een fraaie uitgave.

> fotomuseum.be

10. FOTOGRAFIE

CY TWOMBLY photographs 1951-2007

Tot 23/11, Huis Marseille, Amsterdam

Niet in Londen geraakt voor de expo rond de Amerikaanse schilder Cy Twombly? Het Amsterdamse Huis Marseille geeft u een herkansing met een overzicht van zijn fotografiewerk. Abstract expressionisme in polaroid. Foto: Wal-Mart, 2007

huismarseille.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content