1. FILM

PIXAR. SPROOKJES UIT HET DIGITALE TIJDPERK

20-30/12, Flagey, Brussel

Zelfs hardnekkige Sneeuwwitje-fans kunnen er niet meer omheen: de kindersprookjes van de 21e eeuw worden in 3D gemaakt. Van Toy Story tot Wall-E: Flagey pakt uit met een overzicht van wat er zoal uit de digitale dromenfabriek van Pixar is gerold.

flagey.be

2. EXPO

RAOUL SERVAIS 2008

Tot 1/2/09, Venetiaanse Gaanderijen, Oostende

De grootvader van de Belgische animatiefilm is dit jaar tachtig geworden, reden genoeg om Raoul Servais in de bloemetjes te zetten. Herontdek de tekeningen, de schilderijen en natuurlijk het animatiewerk van de Tovenaar van Oostende in zijn geboortestad.

Foto: ‘Nachtvlinders’.

oostende.be/cultuur

3. MUZIEK PARTY

PARTY FOR LIFE

23/12, Vooruit, Gent

Een stoet bekende dj’s draait plaatjes voor het goede doel: wie zei er dat humanitair werk bloedernstig moest zijn? Red de wereld, begin met een feest.

vooruit.be

4. EXPO

DIANA UND ACTAEON.

DER VERBOTENE BLICK AUF DIE NACKTHEIT

Tot 15/2/09, Museum Kunst Palast, Düsseldorf

Museum Kunst Palast bundelt de mooiste titty shots van de kunstgeschiedenis, met onder meer Venus, Diana, Bathsheba, Phryne en andere grote naakten uit de klassieke kunst. De kracht van de verboden blik, oftewel voyeurisme voor de meerwaardezoeker. Foto: ‘Acteon’, 1937 Platt Lynes George

museum-kunst-palast.de

5. PODIUM

SINGHET ENDE WESET VRO

Tot 28/12, KVS, Brussel

Ons lijkt het vooral erg fout om in deze kerstdagen uit volle borst katholieke klassiekers rond de familiale dis te declameren. Maar regisseur Ruud Gielens verzekert ons dat er iets zinnigs over de melting pot Vlaanderen mee te vertellen valt. Hosanna!

kvs.be

6. MUZIEK PARTY

RADIO SOULWAXMAS

20/12, Grenslandhallen, Hasselt

2manydjs, Tiga, Boys Noize, Erol Alkan, Riton, Goose DJs, Aeroplane, Das Pop, Mixhell, Paul Chambers en Midnight Mike. Jawel, op het kerstfeestje van Soulwax komt er net iets hipper volk dan op het onze.

grenslandhallen.be

7. CONCERT

EXIT ’08 ft.GORILLAZSOUND SYSTEM

20/12, AB, Brussel

Spijtig genoeg zijn het tijdens Exit ’08 niet Damon Albarn of Danger Mouse die achter de draaitafels plaatsnemen, wél een keur plaatjesdraaiers die de muzikale religie van Gorillaz komen prediken. Goed voor 3 uur spektakel – Cour-tesy ofFeel Good Inc.

abconcerts.be

8. FESTIVAL

BE FILMFESTIVAL

26-28/12, Pathé Palace, Brussel

Vergeet de Vlaamse cinema,lang leve de Belgische! Be Film Festival fêteert de cinéma belge en programmeert Linkeroever en Aanrijding in Moskou olijk naast Vinyan en Le Silence de Lorna. Kortom, drie dagen unitair België voor de filmliefhebber.

9. EXPO

RAOUL DUFY. LE PLAISIR

tot 11/1/09, Musée d’Art Moderne, Parijs

Allez, les fauves! Met Raoul Dufy. Le Plaisir brengt Parijs een retrospectieve rond de plezierigste der Franse kunstschilders, illustratoren en fauvisten. Vergeet ook niet even langs het monumentale La Fée Electricité, zijn werk van – kuch – zeshonderd-vierentwintig vierkante meter, te wandelen. Foto: Hommage à Claude Debussy.

mam.paris.fr

10. FOTOGRAFIE

NOBUYOSHI ARAKI. HANA KINBAKU

Tot 10/1/09, Michael Hoppen Contemporary, Londen

Een serie close-ups van orchideeën, tulpen en chrysanten, gecombineerd met vastgebonden Japanse halfnaakten. De tweeluiken van fotograaf Nobuyoshi Araki mogen dan licht verontrustend klinken, het resultaat mag er vreemd genoeg wel zijn. Bloemen en bondage: voor elk wat wils.

michaelhoppencontemporary.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content