FOCUS OP DE WEEK 9 – 15/2

JOS DE GRUYTER en HARALD THYS: DAS LOCH, JOHANNES

concert MAGNETRON REVUE

9/2, De Warande, Turnhout

‘Wiwa. Pikki, flikki, rikki, dickie. Uhu-um, Sjeee, uh.’ Magnetron, het label van De Jeugd van Tegenwoordig organiseert zijn eigen revue, in aanwezigheid van Le Le, Aka The Junkies, Seymour Bits, De Jeugd zelve en vele anderen.

warande.be

expo OPTIMUNDUS

Tot 19/5, Muhka, Antwerpen

Lappenpoppen, gecalqueerde tekeningen van tramstellen, monotone monologen over renovaties of piepschuimen koppen met valse baarden: Jos De Gruyter en Harald Thys gieten hun visie op een parallel universum in beelden. Ergens tussen abstracte filosofie en concrete idiotie.

muhka.be

strips BRUSSELS IN SHORTS

Tot 24/3, Belgisch Stripcentrum, Brussel

Tien striptekenaars en scenaristen lieten hun verbeelding los op de Brusselse Oude Graanmarkt. Een eigenzinnige kijk op de hoofdstad in tien grafische kortverhalen – met dank aan Passa Porta.

stripmuseum.be

expo THOMAS BAYRLE

9/2-12/5, Wiels, Brussels

Geen erg als de naam hierboven geen belletje doet rinkelen. Wiels probeert Bayrle, sixtiespionier van de seriële popart, de erkenning te bezorgen die hem toekomt met een eerste grote overzichtsexpo in ons land.

wiels.org

concert SONARSOUNDS

9/2, Cactus, Brugge

Cactus dweilt de elektronische stratosfeer af op zoek naar de beats van de toekomst. Centraal op dit clubavondje: de bass sound van de 20-jarige Schot Koreless – denk: James Blake en Ramadanman.

cactusmusic.be

festival ARTEFACT IN CONCERT

13-24/2, diverse locaties, Leuven

Terwijl Artefact de kunstwereld laat nadenken over stadsontwikkeling onder de noemer A City Shaped, kiende het kunstenfestival ook een muziekprogramma uit met Het Depot. Staan met stip genoteerd: undergroundproducer Actress (13/2) en de zelfverklaarde ‘post-modern art pop colliders’ van The Irrepressibles (16/2).

artefact-festival.be

film SCHAAMTE

12/2, Cinema Zuid, Antwerpen

Cinema Zuid houdt uw kennis van de klassiekers op peil met Skammen, Ingmar Bergmans neerslag uit 1968 van de Vietnamoorlog en een – HA HA HA! – bom van een antioorlogsfilm.

cinemazuid.be

fotografie

MAN RAY

Tot 27/5, National Portrait Gallery, Londen

Pablo Picasso, Kiki de Montparnasse, Lee Miller of – ze zag er nooit schoner uit – Catherine Deneuve: de National Portrait Gallery belicht Man Rays centrale positie in de avant-garde in een reeks portretten van zijn tijdsgenoten en vrienden.

npg.org.uk

concert ECHO BEATTY

14/2, Kultuurkaffee, Brussel + 15/2, Trix, Antwerpen

Na een passage in Canada, waar ze met producer Jeff McMurrich (Constantines, Tindersticks) hun debuut Tidal Motion gingen opnemen, toert het Antwerpse tweetal van Echo Beatty nu door eigen land. Broze elektrische folk met een arsenaal DIY-instrumenten.

echobeatty.com

expo BLIJVEN KIJKEN

14/2-12/5, Museum M, Leuven

Vijftien kunstenaars gaan aan de slag met de materie van de media. Het moment waarop beelden uit een reeks pixels verschijnen – en weer verdwijnen.

mleuven.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content