1 CONCERT DON TOMASINO & TUTTI QUANTI

28/8, Rivierenhof, Deurne

Vergeet Corleone, de nieuwe Don luistert naar de naam Tomasino, en brengt met zijn Tutti Quanti de meest dansbare ska die u deze zomer te horen krijgt.Feestmuziek uit Rijsel.

openluchttheater.be

2 BOEK MOONFIRE

Taschen

Veertig jaar na Neil Armstrongs uitje op de maan,pakt Taschen uit met het verhaal van Apollo 11, neergepend door de immer fantastische Norman Mailer én met nooit vertoonde foto’s uit Nasa-archieven. If you believe, they put a man on the moon.Foto: 1962. Uitvinder Allyn Hazard test een maanpak in de Mojave.

taschen.com

3 FOTOGRAFIE BIENNALE DEPHOTOGRAPHIEEN CONDROZ

Tot 30/8, Marchin

Ideaal voor de stevige stappers: Sweet Sixteen, een foto-expo over adolescentie langs een wandelroute van dertig kilometer door de Condroz. Met onder meer Elke Boon, Chantal Vey en Isabelle Pateer (foto: Bubblegum). biennalephotocondroz. wordpress.com

4 EXPO INGRES ET LES MODERNES

Tot 4/10, Musée Ingres,Montauban, Frankrijk

Montauban legde de schilderijen van Jean Auguste Dominique Ingres naast die van de schilders die hij beïnvloed heeft – van Dali en Picasso tot de hedendaagse straatartiest Invader – en ontdekte dat de 19e-eeuwer een hippe vogel is. Foto: Gâteux aux bas Dim, 1976 van Cieslewicz.

montauban.com

5 FOTOGRAFIE POPVIEW 2009

Tot 10/9, The Roundhouse, Londen

PopView stelt in Londen de laureaten van de Lex van Rossen Award voor Beste Europese Rockfotograaf voor, en niet weinig trots zijn wij dat onze eigenste Tom Verbruggen én Focus Knack-huisfotograaf Charlie De Keersmaecker daartussen prijken.

Foto: Tim Vanhamel door Charlie De Keersmaecker.

roundhouse.org.uk

6 FOTOGRAFIE LONDON THROUGH A LENS

Tot 5/9, Getty Images Gallery, Londen

Getty Images dook zijn archiefkelders in en maakte een selectie van alle foto’s die de voorbije honderd jaar in Londen werden genomen. Geen afgezaagde toeristische kiekjes, wel het dagelijkse leven van een metropool.Foto: Winter Plunge gettyimagesgallery.com

7 PODIUM THEATERFESTIVAL

27/8 tot 5/9, Kaaitheater, Kaaistudio’s, Bronx, Brussel

Het Theaterfestival worstelde zich hoogstpersoonlijk door de – slik – 451 theatervoorstellingen van het voorbije seizoen en bundelde de toppers in de veertien voorstellingen van Keuze ’09. Een best of van de bühne met onder meer Wintervögelchen, Enjoy Poverty en The Broken Circle Breakdown Featuring The Cover-Ups of Alabama.

theaterfestival.be

8 FESTIVAL BOTERHAMMEN IN HET PARK

24-28/8, Warandepark, Brussel

’s Lands feestelijkste lunchroom trekt zich weer op gang. Middagconcerten van Yevgueni, Frank Vander linden (foto), Luc De Vos en andere aanhangers van het Nederlandstalige lied, gratis en voor niets in het Warandepark. abconcerts.be

9 MUZIEK KLARAFESTIVAL

28/8 tot 11/9, Bozar, Flagey, Brussel

Forza musica! Klara luidt het muzikale najaar in met KlaraFestival, dat u de wereldtop van de hedendaagse klassieke scene offreert. Andres Mustonen, Gavriel Lipkind, Roman Zaslavsky en vele anderen: en u die dacht dat klassiek enkel saai kon zijn.Foto: Jihye Lee.

klarafestival.be

10 FILM DRIVE-IN MOVIES 2009

27/8 tot 5/9, EsplanadeJubelpark, Brussel

Tijd om die 1954 Buick, T-Bird of Chevy van stal te halen – al zal het met een Skoda Fabia ook wel lukken – en naar de Esplanade te karren. Drive-In Movies zet zijn poorten weer open voor de rijdende filmliefhebber. Met onder meer Panique au village, Slumdog Millionaire, Bruno en Public Enemies (foto).

driveinmovies.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content