FOCUS OP DE WEEK: 7 – 13/4

THE DØ doet het op Karma Hotel.

FESTIVAL

KARMA HOTEL

7/4, CKO, OOSTENDE.

Een voorschot op de festivalzomer: de vijfde editie van het Oostendse indoorfestival met onder meer The DØ, The Hickey Underworld,’t Hof van Commerce en Kavinsky.

karmahotel.be

FESTIVAL

HAUNTED INBOX,

door AUDIOMER

7/4, NETWERK, AALST.

Experiment is het codewoord voor muzieklabel AudioMER, en dat zullen de toehoorders van Haunted Inbox geweten hebben – met de gewaardeerde medewerking van Daniel Higgs, Ancient Battery Hiccup en more.

netwerk-art.be

FESTIVAL

30 JAAR DEMOCRAZY

10-14/4, VOORUIT, GENT.

Go (Demo)Crazy! De Gentse muziekclub bestaat dertig jaar en viert dat op passende wijze, met optredens van onder meer Peter Doherty, Merdan Taplak en Balthazar. Vree wijs.

democrazy.be

FILMFESTIVAL

EYE ON PALESTINE

10/4-6/5, BRUSSEL, GENT, ANTWERPEN.

Alle ogen zijn gericht op alweer een brede waaier aan films, documentaires en bijbehorende lezingen recht uit Palestina. Met welluidende titels als The Taste of Freedom, Le cochon de Gaza en Ford Transit.

eyeonpalestine.be

CONCERT

BRETON

11/4, BOTANIQUE, BRUSSEL.

Geïnspireerd door het surrealisme van André Breton – de naam is níét toevallig gekozen – brengt deze Londense band ‘abstracte elektro’. Ook benieuwd naar wat dat inhoudt?

botanique.be

MULTIMEDIA

SCREENERS

11-13/4, RECYCLART, BRUSSEL.

Houd er uw hoofd bij voor deze drie dagen vol film, video, fotografie en muziek van multimediacollectief Oiseaux Sans Tête. Met als speciale Spaanse gasten: Todojunto.

recyclart.be

CONCERT

SIMON HOLD + ELMER

12/4, KASKCINEMA, GENT.

Zorgen voor een welkome dosis Nachtlawaai: housevirtuoos Simon Hold en het enthousiaste Brusselse duo Elmer.

kaskcinema.be

PODIUM

EXIT

12-13/4, KAAITHEATER, BRUSSEL.

Een zintuiglijke zoektocht naar rust, waarbij Kris Verdonck en Alix Eynaudi u graag met theatrale middelen naar de uitgang van deze drukke maatschappij begeleiden.

kaaitheater.be

FESTIVAL

C-MINE JAZZ GENK

13-14/4, C-MINE CULTUURCENTRUM, GENK.

C-Mine speelt naar goede gewoonte uit de maat van de traditionele jazz. Met artiesten als Daniel Johnston, het Sam Amidon Trio en dj Mauro Pawlowski gaat het dit jaar voor ‘verfijning’.

cminejazz.com

FESTIVAL

ONCE UPON A FESTIVAL

13-14/4, KASTEEL VAN LAARNE, LAARNE.

Er was eens… een festival in een groot kasteel dat muziek en kunsten combineerde en headliners programmeerde als Parov Stelar, Slagmalsklubben, Prefuse 73 en Nathan Fake.

onceuponafestival.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content