FOCUS OP DE WEEK 5-11/5

festival

TRANSNUMERIQUES #4

SPAMM

Tot 20/5, Galeries, Brussel.

Stap binnen in de digitale wereld van SPAMM, een online museum vol verrassend poëtische hedendaagse kunst.

galeries.be

literatuur

POEZIENACHT

5/5, Concertgebouw, Brugge.

Een stomende onenightstand van muziek en poëzie, u met veel passie aangeboden door onder meer Leonard Nolens, Stefan Hertmans en Guido Lauwaert.

concertgebouw.be

film

ANTON CORBIJN INSIDE OUT

5/5, Cinema Zuid, Antwerpen.

De fotograaf gefotografeerd, de filmmaker gefilmd: Klaartje Quirijns volgde Anton Corbijn niet alleen tijdens opnames en fotosessies, maar ook thuis. Bij de avant-première – in het bijzijn van Corbijn en Quirijns – hoort een vette afterparty.

cinemazuid.be

strips

FREE COMIC BOOK DAY

5-6/5, diverse locaties, Vlaanderen & Nederland.

What’s in a name: tijdens Free Comic Book Day krijgt iedereen die een stripwinkel binnenstapt gratis – jawel – een comic book. Voor het eerst in Vlaanderen en Nederland, doe er uw voordeel mee!

fcbd.be

festival

MOVE ME

7-15/5, Stuk, Leuven.

De poppen, excuseer: de dansers, gaan aan het dansen: You ain’t heard nothing yet, P.A.R.T.S. en meer maken van het Stuk een danstempel extraordinaire.

stuk.be

fotografie

SPLASH #1

9/5, Recyclart, Brussel.

Een verfrissende duik in de hedendaagse digitaal geïnspireerde fotografie, dankzij werk van Han Xu, Tanja Alexia Hollander, Timo Kloss en many more én live- muziek!

phrame.be

recyclart.be

festival

LES NUITS BOTANIQUE

10-21/5, Botanique, Koninklijk Circus, Brussel.

Vijf zalen, elf dagen, maar vooral: meer dan vijftig concerten. Garanderen dit jaar slapeloze nachten: onder meer Blood Red Shoes, Perfume Genius, Chilly Gonzales en Balthazar.

lesnuits.be

expo

MONUMENTA 2012: DANIEL BUREN, EXCENTRIQUE

10/5 tot 21/6, Grand Palais, Parijs.

Monumentale, bien sûr! Het grote Grand Palais wordt even het speelterrein van Daniel Buren, de Franse kunstenaar die zoals steeds voor een indrukwekkend minimalisme gaat.

monumenta.com

expo

DE CANVASCOLLECTIE

11/5-10/6, Bozar, Brussel.

Kunst voor de meerwaardezoeker, voor het eerst uit Belgiës drie gewesten en opnieuw met zowel professionele als amateurkunstenaars. Ontdek ’s lands onontgonnen talent.

bozar.be

film

PRISON MOVIES

Tot 29/6, Cinematek, Brussel.

Sluit je voor enkele uren op in donkere cellen der gevangenisfilms – van Geslecht in Fesseln (1928) over Brubark (1980) tot Un prophète (2009).

cinematek.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content