FOCUS OP DE WEEK 4 – 10/8

'DISPLAY CASE 3 OF RAY GUN WING' van CLAES OLDENBURG © GF©CLAES OLDENBURG

EXPO

Claes Oldenburg

Tot 30/9, Museum Ludwig, Keulen

De golden sixties zoals popartkunstenaar Oldenburg die in zijn werk vatte. Als dat u al niet doet watertanden, dan zijn reusachtige ijshoorntje wel.

museum-ludwig.de

FOTOGRAFIE

Double Extension Beauty Tubes

(Rico & Michael)

Tot 29/8, Foam, Amsterdam

Op Facebook zijn ze talrijk aanwezig en nu ook in een installatie waarvan de naam lijkt op die van een mascara: een onafgebroken stroom profielfoto’s van tieners, allemaal gelijk in hun zoektocht naar uniek zijn.

foam.org

EXPO

Joana Vasconcelos /

Versailles

Tot 30/9, Versailles

Damesschoenen gemaakt uit opeengestapelde kookpotten: Joana Vasconcelos, de prinses te rijk in het paleis van Versailles, plant haar hakken in vrouwonvriendelijke vooroordelen.

joanavasconcelos.com

FILM

Les Géants

4/8, Hangar Antwerpen

Huckleberry Finn meets Lord of the Flies in de diepgroene bossen van Luxemburg. Gratis vertoning van een coming-of-ageverhaal dat nostalgische zomergevoelens opwekt.

zomervanantwerpen.be

FESTIVAL

Extrema Outdoor

11/8, Kelchterhoef Beach

Laat u in Kelchterhoef tot extase brengen op de elektronische tonen van Kevin Saunderson feat. Inner City, Gui Boratto, Roni Size & MC AD, Magda en Maya Jane Coles.

extrema.be

FESTIVAL

Lokerse Feesten

Tot 12/8, Lokeren

Nostalgici halen hun hart op aan The Beach Boys, Suede, New Order, The Specials en Echo & The Bunnymen. dEUS, Arsenal en Selah Sue staan er naast Orbital, Röyksopp en Gorillaz Sound System.

lokersefeesten.be

FILM

Lovers and Lollipops

10/8, Viewmaster012, Bijloke, Gent

Gent werpt na zonsondergang een bijzonder filmisch licht op leven en lichaam. Deze vrijdagavond: New York City, gevat in een trage zwart-witprent uit 1956.

viewmaster012.be

FESTIVAL

Brussel Summer Festival

10-19/8, diverse locaties, Brussel

Pop, rock, jazz en reggae, verspreid over drie podia in de koninklijke wijk van Brussel. Kom royaal op tijd voor Alborosie, Charlie Winston, John Cale, The Stranglers en Iggy and The Stooges.

bsf.be

EXPO

Designing 007

Tot 5/9, Barbican, Londen

Eeuwig midden dertig tot begin veertig, maar wel al een halve eeuw op het scherm. Bond, James Bond wordt uit het filmdoek getrokken en eens van een andere kant belicht.

Barbican.org.uk

ICOON

Charlotte Rampling

Tot 26/8, Maison Européenne de la Photographie, Parijs

De ogen van Mrs. Rampling blijven u achtervolgen, niet het minst door de bijdrages van Cecil Beaton, Helmut Newton en Peter Lindbergh. Elegant én sensueel, en dat een heel fotoalbum vol.

Mep-fr.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content