event

MUSEUM NIGHT FEVER

3/3, 24 musea, Brussel.

Eén polsbandje geeft toegang tot een twintigtal musea voor een programma vol kunst, muziek, performances, workshops én een stomende afterparty in Fuse en You.

museumnightfever.be

muziek

KRAAKFESTIVAL

3/3, Netwerk, Aalst.

De schuilkelders van het moderne muzieklandschap worden weer opengetrokken voor een stevige portie musique concrète, songwriting, performance en wavepop. Klinken Räjäyttäjät, Sally Golding en Keijo & The Rambling Boys u nog vreemd in de oren? Straks niet meer.

kraak.net

film

KUNSTFILMS VAN

FRANÇOIS LÉVY-KUENTZ

3-28/3, Studio 5, Flagey, Brussel.

De Franse regisseur neemt je mee voor een verrassende rit doorheen de levens van Marc Chagall, Piet Mondriaan, Alexander Calder en Yves Klein. Zo hebt u de kunstenaars nooit gezien.

flagey.be

cinematek.be

film

I AM CURIOUS: PINK!

5/3, Art Cinema OFFoff, Gent.

Cinema OFFoff onderzoekt met de films Lupe en Christmas on Earth hoe gay subcultuur gerepresenteerd wordt in radicale cinema. U weze gewaarschuwd: seksueel expliciet materiaal!

offoff.be

concert

TINDERSTICKS

6/3, Concertgebouw, Brugge.

De weemoedige nummers van de heren uit Nottingham vormen de ideale soundtrack voor de maartse buien. Verwarm je aan de bariton van Stuart Staples.

cactus.be

fotografie

ADAM ANT: DANDY IN

THE UNDERWORLD.

7/3 – 29/4, Proud Camden, Londen.

Een leven in portretten, en wat voor één: het excentrieke bestaan van de Britse postpunker Adam Ant wordt voor ons aller vermaak tentoongespreid.

proud.co.uk

film

OFFSCREEN FILMFESTIVAL

7/3-25/3, Cinema Nova, Cinematek, Cinema Rits, Beursschouwburg, Brussel.

Offscreen focust zich bij zijn vijfde verjaardag op het thema Home Sweet Home. Tja, het festival is altijd een beetje thuiskomen voor liefhebbers van buitengewone cinema.

offscreen.be

expo

TIM BURTON

7/3-5/8, Cinémathèque Française, Parijs.

Een blik op de aparte en sprookjesachtige ideeën van Tim ‘Frankenweenie’ Burton als filmmaker, illustrator, schilder en fotograaf. Oftewel: een heerlijke mix van pop, gothic en surrealisme.

cinematheque.fr

film

JAPAN SQUARE

FILMFESTIVAL

7-11/3, Studioskoop, Gent.

Films als Sketch of Mujo, Monster’s Club en Guilty Romance dompelen je onder in het Japan van gisteren, vandaag en morgen – met dank aan een origamiwaaier aan genres van docu en anime tot komedie en drama.

japan-square.be

expo

JESSICA YATROFSKY’S

I HEART BOY

8-24/3, A&Gallery, Gent.

Om de alomtegenwoordigheid van het vrouwelijke naakt te compenseren, zette fotografe Jessica Yatrofsky een bende mannen in hun blootje. Zoals ze zelf zegt: ‘Dicks are more easy on the eyes, right?!

agallery.tumblr.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content