expo

Paris, vu par Hollywood

Tot 15/12, Hôtel de Ville, Parijs

Verlangen, vertier, verfijning. Dat is zo’n beetje het beeld dat de Joe met de baseballcap van Parijs krijgt. In het stadhuis van de lichtstad kunt u zien hoe Hollywood Parijs afschildert.

paris.fr/hollywood

film

Docville on Tour

Tot 2/2013, Vlaanderen + Brussel

Vijf straffe documentaires van de recentste editie van Docville gaan op tour in Vlaanderen en Brussel. De opvoeding van chimpansee Nim, nepkoloniaal Mads Brügger, Europa bij nacht, wat dan gelukkig zijn heet, en alles wat u altijd al wilde weten over lsd, it’s all coming to a theatre near you!

docville.be

webproject

Diwans.org

29/9, Bozar, Brussel

Taal- en beeldkunstenaars van nu lieten zich inspireren door de diwanpoëzie van de Perzische Hafez en de daardoor geïnspireerde gedichten van Goethe. Het resultaat is te zien op de Bozar Sufi Night, waarna u, hedendaagse digitale mens, ermee aan de slag kunt.

diwans.org, bozar.be

expo

James Benning – One Way

Boogie Woogie 2012

30/9-16/12, Argos, Brussel

Benning, pionier van de Amerikaanse onafhankelijke film, ging voor de derde keer naar Milwaukee, om er dezelfde plekken (voorzover ze er nog zijn) te filmen als in 1977 en 2004, 18 lange shots op de maat van Leonard Cohen.

argosarts.org

concert

Tommigun

2/10, Vooruit, Gent

Tommigun, zo verklapte zanger Thomas Devos hier vorige week, wil ‘geen concert spelen, maar een trip’. U kunt de roes van hun heartbreakhangovertunes ondergaan in de Vooruit.

vooruit.be

concert

August Albert

2/10, Brussel, Botanique

Kristof Uittebroek, van Customs, heeft de hele zomer zijn fabriezen laten groeien en waagt zich op eigen houtje aan een sixtiespopproject.

botanique.be

fotografie

Fotofever Brussels

4-7/10, Tour & Taxis, Brussel

Vorig jaar vond dit evenement voor het eerst plaats in Parijs, nu komt het naar Brussel. Zestig galeries uit Europa presenteren hun beste foto’s en (een beetje) video’s.

fotofeverartfair.com

festival

JazzBrugge

4-7/10, Brugge

Klassieke sopraan Claron McFadden en het Artvark Saxophone Quartet wagen zich aan wat zij zelf Sly Meets Callas noemen. Fabrizio Cassol en de zijnen laten zich bijstaan door zigeunermuzikanten, et voilà: AKA Balkan Moon. Vier dagen jazz in Brugge.

jazzbrugge.be

expo

Les Jouets Star Wars

4/10-17/3, Les Arts Décoratifs, Parijs

Lang, lang geleden, in een speelgoedwinkel hier niet zo ver vandaan kwamen de eerste Star Warspoppetjes toe. Sindsdien heeft The Force het poppetjes, ruimtetuigen, knuffels, maskers, pakken doen regenen. Deze expo toont ruim 400 speeltjes, vooral van de oorspronkelijke trilogie. If only you could feel the power of daddy’s toys!

lesartsdecoratifs.fr

festival

Play 2012

5-6/10, Muziekodroom, Hasselt

Muziekodroom trapt het clubseizoen op gang met twee dagen feest op vijf podia, met The Herbaliser, DJ Cheeba, Machinedrum, Baauer, Raketkanon, Jimi Tenor en Heel Veel Anderen.

playfestival.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content