strip/illustratie

MOSTLY COLA –

WARD ZWART

Tot 16/3, Kornél, Antwerpen.

De jonge Antwerpse illustrator Ward Zwart zorgt als eerste voor lekkers bij de koffie in de nieuwe bar/samenwerkingsatelier Kornel met een compilatie van zijn zines en booklets.

kornel.be

festival

LES TRANSARDENTES 2012

28/1 Halles des Foires de Coronmeuse, Luik.

Het winterse broertje van festival Les Ardentes ontvangt onder meer Boys Noize, Birdie Nam Nam en Moonlight Matters voor een broodnodige portie dansgeweld.

lestransardentes.be

festival

FESTIVAL BONJOUR

28/1 – 5/2, De Warande, Turnhout.

Bienvenue les Belges! De Warande zoekt naar wat leeft onder de taalgrens op cultureel gebied, met Jaco Van Dormael, Michèle Anne De Mey, Dominique Roodthooft et autres.

warande.be

podium

STASH – KNOCK OUT TOUR:

THE STORY OF PONCHO & LEFTY

29/1, CC Bolwerk, Vilvoorde. 3/2, Stadsfeestzaal, Aarschot. Op tournee door België en Frankrijk.

Gunter Verspecht en de zijnen brengen in een verrassende mix van spoken-word en muziek een verhaal over twee boezemvrienden, boksen, meisjes en verborgen jaloezie.

stash.be

expo

CANTEMUS CHOIRS

THE SUBLIME AND

THE EXEGESIS OF BEING

29/1 – 1/4, ARGOS Centre for Media and Art, Brussel.

Het lot, de goddelijke voorzienigheid, het sublieme en de exegese van het zijn? Om zulke zwaarwichtige begrippen te onderzoeken zijn minstens vier kunstenaars en een muzikale expo nodig.

argos.org

film

AU FOND DU BOIS –

BENOÎT JACQUOT

1, 8, 15, 22 en 29/2, KASK, Gent.

Herorganiseer alvast uw agenda: KASKCinema plant One Shot Cinema nu op woensdag en dit drama vol dierlijke seks, tederheid en geweld in een 19e-eeuws woud wil u vast niet missen.

kaskcinema.be

concert

S.C.U. M

1/2, AB, Brussel.

Neem de naam niet al te letterlijk. Dit welopgevoede Londense vijftal brengt de monumentale rock van debuutplaat Again Into Eyes naar de AB.

abconcerts.be

film

EDGAR G. ULMER:

DETOUR + STRANGE ILLUSION 1/2, Cinema Zuid, Antwerpen.

De koning van de B-film krijgt – veertig jaar na zijn dood – een passend eerbetoon met een donkere double bill: het fascinerende staaltje pulppoëzie Detour en de psychologische noirthriller Strange Illusion.

cinemazuid.be

expo

CY TWOMBLY:

PHOTOGRAPHS 1951-2010

1/2-29/4, Bozar, Brussel.

Jawel, de vorig jaar overleden schilder CY Twombly kon ook overweg met een fototoestel, ten bewijze: zijn indrukwekkende collectie persoonlijke polaroids, nu te bewonderen in Brussel.

bozar.be

film

WITNESS FOR THE PROSECUTION

3/2, Cinematek, Brussel.

Billy Wilder troont de liefhebbers mee naar de rechtbank voor een moordzaak van de hand van Agatha Christy met een briljante Marlene Dietrich in de rol van de getuige. Ken uw klassiekers.

cinematek.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content