FOCUS OP DE WEEK 27/10 – 2/11

TOM WAITS' HELL BROKE LUCE van MATT MAHURIN © GF©VIDEOCLIP MATT MAHURN

expo

DOOR HANS BOFFEL & GEERT ZAGERS

ANDROS ZINS-BROWNE:

WELCOME TO THE JUNGLE

Tot 1/11, Buda, Kortrijk

Een zintuiglijk spiegelpaleis van geuren, mistgordijnen, temperatuurschommelingen, wind en vibratie. Choreograaf Andros Zins-Browne doet u verdwalen in zijn performance-installatie.

www.budakortrijk.be

festival

LONDON INTERNATIONAL

ANIMATION FESTIVAL

25/10-4/11, Londen

Het grootste Britse animatiefestival is aan zijn tiende editie toe. Mag u dit jaar aanstippen in het programma: Music Video Sessions, een overzicht van de negentien mooiste en meest vernieuwende videoclips van het voorbije jaar.

liaf.org.uk

fotografie

DIANE ARBUS

26/10 – 13/1/13, Foam, Amsterdam

‘Ik denk echt dat er dingen zijn die mensen niet zouden zien als ik ze niet zou fotograferen.’ Foam brengt een overzicht van het werk van Diane Arbus, Amerikaanse fotografe met een oog voor het ongewone in het gewone.

foam.org

festival

TRANSIT

26-28/10, Stuk, Leuven

Nieuwemuziekfestival, dit jaar in het teken van de World Music Days, met onder meer de klankinstallatie Micro Opera, een interactief online optreden en het landsgrenzen overstijgende concert van Champ d’Action.

festivalvlaamsbrabant.be/ programma/transit

party

COLLECTIEF DERUYTER

FEAT. SAN SODA & GRATTS

27/10, Doornroosje, Nijmegen

Zes weken lang haalde Doornroosje het Belgische dj-duo Het Collectief Deruyter in huis; het resultaat van hun residentie tonen ze tijdens Planet Rose. Het beste uit de disco en house, geserveerd met een ludiek nevenprogramma.

doornroosje.nl

concert

GRAPHICOLOGY

27/10, Flagey, Brussel

Tekenaar Philip Paquet projecteert zijn grafische romans over Louis Armstrong, Charlie Parker en Miles Davis op het grote scherm; het Brussels Jazz Orchestra voorziet ze live van een soundtrack.

flagey.be

concert

ANNA AARON

28/10, Vooruit, Gent

Ze is 26, komt uit Zwitserland en heeft een zwak voor de vroege PJ Harvey en een apocalyptische wereld bevolkt door Bijbelse figuren en mythische monsters. In de Vooruit komt Anna Aaron zich hoogstpersoonlijk aan u voorstellen.

vooruit.be

festival

VLAAMSE

DOCUMENTAIREDAGEN

31/10-12/11, Gent, Antwerpen, Brussel, Hasselt, Leuven

Flanders Doc en Docville gaan de boer op met een reizend filmfestival. Staan onder meer op het programma: Snake Dance van Manu Riche en Patrick Barnham en Bram Van Paesschens bekroonde Empire of Dust.

docville.be/vdd

film

GLORIOUS CATASTROPHES

WARHOL / JACOBS/ SMITH

31/10, Beursschouwburg, Brussel

Een ode aan het persoonlijk falen en de artistieke mislukking in drie films. Gaan glorieus op hun gezicht: danser Paul Swan in een documentaire van Andy Warhol en trashfilmers Ken Jacobs en Jack Smith.

beursschouwburg.be

film

AFRICAN-AMERICAN

HOLLYWOOD

1/11-30/12 cinematek Brussel

De blackfaceschmink van Al Johnson in The Jazz Singer, de eerste all-black cast in King Vidors Hallelujah! Of de blaxploitation van Shaft: Cinematek vertelt het verhaal van de Amerikaanse cinema vanuit zwart oogpunt. Can you dig it?

www.cinematek.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content