FOCUS OP DE WEEK 26/1 – 1/2

FLORIDA WELCOME © GF©TOMI UNGERER FLORIDA WELCOME, 2010

strips

HOMMAGES AAN RIDDER SLEEN

Tot 3/3, Marc Sleenmuseum, Brussel

De ridder van de negende kunst is 90 geworden, en dat zullen we geweten hebben. Eerst was er al een liber amoricum, met eerbetonen van een hele rist collega’s en fans, nu is er een expo met de tekeningen uit dat boek.

marc-sleen.be

expo

TOMI UNGERER

Tot 22/12, Kunstforum Würth, Turnhout

82 zijn is geen excuus voor luiheid. Illustrator Tomi Ungerer, bekend van zijn werk voor Harper’s Bazaar, Esquire en The New York Times, toont nieuw werk, waaronder een reeks geheel eigenzinnige sculpturen.

wurth.be

podium

SOIRÉE HUMOROLOGIE

26/1, Schouwburg, Kortrijk

Van Ursula Martinez’ stripact tot de dingen die Jess Love met een hoelahoep kan: Soirée Humorologie pakt uit met een programma vrouwelijke artiesten die circus brengen zoals u het nog niet kende. Send in the clowns!

humorologie.be

concert

THE BLACK HEART REBELLION

26/1, Vooruit, Gent

Vier jaar na hun debuut komen de Gentenaren met Har Nevo, geproducet door de immer fantastische Koen Gisen. In de Vooruit laten ze u voorproeven.

vooruit.be

festival

SOMEWHERE BETWEEN FICTION & REALITY

26-27/1, kc Buda, Kortrijk

Een ‘wintervakantieweekendpackagedeal’ gecureerd door performer en choreograaf Juan Dominguez. Buda neemt u mee op een tweedaagse trip films, lezingen en performances opgebouwd rond ’s mans Blue, voor het eerst in België.

budakortrijk.be

expo

FILM IN SPACE

Tot 24/2, Camden Arts Centre, Londen

Britse kunstenaar/filmmaker Guy Sherwin presenteert een programma over expanded cinema, een experimentele stroming uit de seventies die liet zien dat er meer mogelijk is met licht, geluid en projecties. De kracht van verandering, seventies style.

camdenartscentre.org

concert

B/B/S + VALENTIN FERRE

27/1, Les ateliers Claus, Brussel

Drie Berliners doen hun ding met overstuurde gitaren, rollende bassen en onverwachte percussie, goed voor ‘één dichte wolk van instrumentale kilheid’. Er komt meer uit de Duitse hoofdstad dan Teutoonse techno.

lesateliersclaus.com

event

DISPLACED SOUNDS 13

29/1, Stuk, Leuven

Het Stuk haalt Charlemagne Palestine, componist en beeldend kunstenaar, in huis voor een avond van ‘onverwachte geluiden en intens luisteren’. Tevens op de agenda: Jens Brand en Frederik Croene, die iets bijzonders doen met de programmeerbare player piano.

stuk.be

film

SIDE BY SIDE

30/1, Cinema Zuid, Antwerpen

Een snelcursus digitale revolutie voor iedereen die begaan is met cinema. Met de docu Side by Side, vreemd genoeg geproduceerd door Keanu Reeves, zoomt Christopher Kenneally in op het maakproces van een film – en dan vooral de impact van de digitalisering daarop.

cinemazuid.be

expo

MARJANE SATRAPI

30/1-23/3, Jérôme de Noirmont, Parijs

De tekenaar van Persepolis laat voor het eerst haar schilderijen bewonderen. De vermaarde Galerie Jérôme de Noirmont toont een reeks vrouwenportretten van haar hand.

denoirmont.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content