FOCUS OP DE WEEK 24-30/3

RADIOHEAD door de ogen van KEVIN WESTENBERG. © GF©KEVIN WESTENBERG

fotografie

KEVIN WESTENBERG

Tot 6/4, Snap Galleries, Londen.

Hij denkt in zwart en wit, maar maakt de meest kleurrijke portretten. Als huisfotograaf van onder meer U2, The White Stripes en Norah Jones en met publicaties in Mojo en Rolling Stone heeft de man een fraai cv bijeengeflitst. Snap stelt enkele van zijn mooiste foto’s tentoon.

snapgalleries.com

opera

RUMOR

23-31/03, Opera Antwerpen; 12-20/04, Opera Gent.

Roddels en halve waarheden over de dood van een jonge vrouw domineren de nieuwe opera van de Duitse componist Christian Jost. Met een libretto gebaseerd op een boek van scenarist Guillermo – Amores Perros en 21 Grams – Arriaga zit de plot alvast goed.

vlaamseopera.be

festival

IN MOVEMENT

22-31/03, Les Brigittines, Brussel.

Splinternieuw dansfestival dat focust op de veelzijdige creatie van hedendaagse choreografen zoals Claudio Bernardo, Michèle Anne De Mey en Lisbeth Gruwez/Voetvolk (foto).

brigittines.be

podium

CRACK

24/3, Bozar; 27/3, CC Brugge; 28/3, CK Schouwburg Kortrijk; 29/3, STUK Leuven.

Zeven klassieke dansers en rapper B-boy Peanut Nam representeren de progressieve Cambodjaanse jeugd. De Duitse choreograaf Arco Renz wil de tijdsgeest van een getransformeerd land weergeven.

kobaltworks.be

concert

SUMMER CAMP

25/3, Trix Club, Antwerpen.

Met hun aanstekelijke en dromerige songs bewijst dit liefdeskoppel dat de keuze van hun bandnaam niet louter toevallig is. Hun chillwave en surfy eighties indiepop doen smachten naar de langverwachte zomer.

trixonline.be

fotografie

TRANSLUCENT BEING

29-31/3, Tour & Taxis, Brussel.

Sint-Lukas is watching you! Een twintigtal fotografen exposeert in de jaarlijkse afstudeertentoonstelling. Ze stellen hun objectieven scherp op de hamvraag: hoe omgaan met surveillance en digitale media?

photofinish-sintlukas.be

film

YI YI: A ONE AND A TWO

29/3, Cinemazuid, Antwerpen.

Cannes-winnaar Edward Yang bekijkt het onfortuinlijke leven van een middenklassegezin uit Taipei door de ogen van drie generaties. In 173 minuten passeren de onvermijdelijke stappen in het leven de revue: geboorte, ouderdom, ziekte en dood.

cinemazuid.be

concert

BETH JEANS HOUGHTON

30/3, Botanique, Brussel.

De singer-songwriter uit Newcastle stelt haar nieuwe album voor. Ongetwijfeld verleidt de Britse u met haar onorthodoxe folkpop, gedragen door barokke arrangementen. Anthony Kiedis zei vorig jaar: ‘I have a massive crush on her.’ Wie niet?

botanique.be

fotografie

LARA GASPAROTTO

Tot 22/4, Stieglitz, Antwerpen.

Lara Gasparotto’s spontane beelden à la Nan Goldin krijgen een platform in deze Antwerpse galerie. Een foto van de jonge Luikse fotografe pronkt ook op de cover van .tiff, het eerste fotografietijdschrift van het FotoMuseum.

stieglitz19.be

film

WARREN BEATTY

Tot 24/4, Cinematek, Brussel.

Films met Warren Beatty als acteur, regisseur, producer en… rokkenjager. Met zijn iconische rollen in ‘Bonnie & Clyde’, ‘McCabe en Mrs. Miller’ en ‘Shampoo’ behoort de man tot de grootste Hollywoodsterren van de jaren zestig en zeventig.

cinematek.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content