FOCUS OP DE WEEK 22 – 28/9

NIGHTMARE AIR

EXPO

DOOR STEFAAN WERBROUCK

Co-mix Art Spiegelman

Tot 6/1, Museum Ludwig, Keulen

De auteur van Maus kreeg begin dit jaar in stripstad Angoulême een grote retrospectieve, die nu iets dichter bij uw huis, in Keulen, te zien is.

museenkoeln.de/ museum-ludwig

FESTIVAL

Indie’d #4

22/9, Roeselare

Voor het eerst heeft dit muziekfeest van het Frontal Noizelabel ook volk uit de VS. Nightmare Air zweert bij angelieke zang en gitaartapijten die bol staan van de delay (van Film Schoolsnarenplukker Dave Dupuis). En dichter bij huis presenteert Indie’d onder meer Motek, AKS, Kill Frenzy en de Duitse schoenenstaarders van Adiocaenaet.

indie.be

CONCERT

De Beloften 2012 –

De finale

22/9, Sint-Baafsweide, Gent

Protection Patrol Pinkerton, Hear Hear! (A Cheer), The Dead Color, St. Grandson, Jayeness en Scrappy Tapes: zaterdag wordt beslist wie zich met recht en rede een Belofte van Gent mag noemen.

debeloften.be

PODIUM

Puz/zle

23/9, C-Mine, Genk

Sidi Larbi Cherkaoui schrijft met stenen en dansers in dit nieuwe Eastmanstuk, nu ook op de voormalige mijnsite van Winterslag.

east-man.be

c-mine.be

CONCERT

yeasayer

24/9, AB, Brussel

Yeasayers nieuwste, Fragrant World, is naar eigen zeggen vreemder en donkerder, als een album van Aaliyah, maar dan vertraagd en achterstevoren.

abconcerts.be

FOTOGRAFIE

Cédric Delsaux – Dark Lens

Tot 4/11, Maison Européenne de la photographie, Parijs

Helemaal niet zo lang geleden, in een achterafsteegje vlak bij de deur… In Dark Lens duiken droids op in achterbuurten, schuilt de Millennium Falcon in een bouwput in Dubai, rijzen AT-AT-looptanks boven de daken van Rijsel uit en sleutelt R2-D2 aan een oude Citroën.

mep-fr.org

CONCERT

Oddisee

25/9, DOKbox, Gent

Amir Mohamed el Khalifa ging eerst naar de Charlatan komen, maar er is zoveel volk in de mc-producer, u bekend van zijn Bon Iver-cover Paralyzed, geïnteresseerd dat ruimere oorden werden opgezocht.

democrazy.be

FESTIVAL

Off Centre

27-29/9, Melkweg, Amsterdam

Drie dagen nieuwe en vernieuwende muzikale elektronica in muziektempel Melkweg, met onder meer Kakkmaddafakka, Joy Orbison en Gold Panda.

off-centre.nl

FILM

Exprmntl: James Benning

27/9-13/10, Cinematek, Brussel

Cinematek toont zes films van James Benning, tegendraads cineast van het Amerikaans landschap, van wie over een week de eerste solotentoonstelling in België opent – bij Argos.

cinematek.be,

argosarts.org

EXPO

Sonic Cinema

27/9-14/10, Galeries, Brussel

Arthousecinema Galeries focust dit najaar op de band tussen de zevende kunst en klank met deze expo, van klankinstallaties tot muziekvideo’s. Gaat dat zien, al dan niet met uw ogen dicht.

galeries.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content