FOCUS OP DE WEEK 22 – 28/12

THE ADVENTURES OF TINTIN

party – MODKLUBX-MAS: MODEST MEN INVITE…

22/12, Muziekodroom, Hasselt

Vlak voor de overgang naar 2013 nog even terugkeren in de tijd? Dat kan in Muziekodroom, waar Modest Men en hun gasten de Boppin Benvis Brothers en DJ Beatbuster de beste swing, jive, soul en ska uit vervlogen decennia op de draaitafel gooien.

muziekodroom.be

film – VAN STRIP TOT SCHERM

22/12 – 6/1/2013, Flagey, Brussel

Van Michel Vaillant over The Adventures of Tintin tot De fluit met zes smurfen: Cinematek brengt in de kerstvakantie twee weken lang een ode aan stripfiguren die de overstap naar het witte doek konden maken.

cinematek.be

concert – COLE PORTER SESSIONS #2

23/12, Rataplan, Antwerpen

300 songs van Cole Porter in 15 zondagmiddagconcerten, gespreid over twee jaar: dat is de uitdaging die zanger Wilfried Van den Brande en pianist Dirk Baert zichzelf hebben opgelegd.

rataplanvzw.be

film – THE HELLSTROM CHRONICLE

26/12, Cinema Zuid, Antwerpen

The Hellstrom Chronicle (1971) van Walon Green is een baanbrekende mockumentary uit 1971, waarin een Zweedse entomoloog uitlegt hoe wij uiteindelijk het onderspit zullen delven tegen de insecten. Niet voor mensen met een fobie voor alles wat vliegt en zoemt.

cinemazuid.be

expo – MATIAS FALDBAKKEN -PORTRAIT PORTRAIT OF OF A A GENERATION GENERATION

Tot 3/3/13, Wiels, Brussel

Vandalisme voor gevorderden: Deens kunstenaar Matias Faldbakken neemt iconische beelden uit de 20e eeuw en haalt ze door de mangel.

wiels.org

expo – WATCH THAT SOUND

Tot 10/3, Netwerk, Aalst

Hoe belangrijk is geluid in ons leven, en wat gebeurt er als alle lawaai wegvalt? Antwoord op die vragen vindt u in Netwerk Aalst, dat vijf kunstenaars de opdracht gaf beelden en installaties te maken omtrent de stilte.

netwerk-art.be

film – BE FILMFESTIVAL

26-30/12, Bozar, Brussel

Dit jaar een Belgische film gemist? Zin nog eens uw ogen uit te bleiten bij The Broken Circle Breakdown? Tijdens het BE Filmfestival toont Bozar de meestbesproken films van eigen bodem.

bozar.be

expo – MCDERMOTT & MCGOUGH -IN DREAMS YOU’RE MINE

Tot 23/1/13, Galerie Jérôme de Noirmont, Parijs

Het drama van Hollywood, gemengd met het surreële van dromen en de sfeer van de forties en fifties. Dat is in een notendop de wereld van McDermott & McGough.

denoirmont.com

expo – MANGAPOLIS

Tot 19/1/13, Maison de l’Architecture et la Ville, Rijsel

Japanse steden krijgen het vaak hard te verduren in manga’s – Tokio is allicht al een paar 100 keer vernietigd – maar ze hebben wel oog voor urbane schoonheid. Mangapolis toont met werk van 40 auteurs hoe de stad in de Japanse strip wordt voorgesteld.

mav-npdc.com

expo – CALIFORNIA

Tot 30/3, Charles Riva Collection, Brussel

Charles Riva doorpluisde de Californische kunst van de laatste dertig jaar en haalt werk van tien prominente kunstenaars naar ons land. Een prima programma met onder meer John Baldessari, Raymond Pettibon, Paul McCarthy en Mike Kelley.

charlesrivacollection.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content