filmmuziek

WORLD SOUNDTRACK

AWARDS 2011

Za 22/10, Kuipke, Gent.

De traditionele afsluiter van de Gentse hoogmis van de film. Met livefilmmuziek – en bijbehorende fragmenten – door het Vlaams Radio Orkest.

www.filmfestival.be

concert

APPARAT

Zo 23/10, AB, Brussel.

Sascha Ring – de Duitser u beter bekend als de elektronica-goeroe Moderat – gaat live, en doet dat met zijn nieuwe album The Devil’s Work onder de arm.

www.abconcerts.be

film

THE BEST OF SARAJEVO

FILMFESTIVAL

Nog tot 26/10, Utopolis Mechelen en Turnhout, Cinema Zuid Antwerpen.

Kwestie van het Balkan Festival mooi af te sluiten: Open Doek presenteert de zes beste films van het Filmfestival van Sarajevo – van White White World tot A Trip.

www.cinemazuid.be

film

ALEX VAN WARMERDAM

Woe 26 en do 27/10, Kask Cinema, Gent.

Het Kask kijkt ook over de grenzen, met twee films van de Nederlandse regisseur/acteur/auteur Alex van Warmerdam. Neen, niet Abel, wel De Noorderlingen en De laatste dagen van Emma Blank.

www.kaskcinema.be

concert

FATOUMATA DIAWARA &

AURELIO MARTINEZ

Do 27/10, De ROMA, Antwerpen.

Een historisch dubbelconcert in Garifunasfeer, met zij aan zij de Midden-Amerikaanse zanger Aurelio Martinez en de Malinese zangeres Fatoumata Diawara.

www.deroma.be

expo

PRECARIOUS

INTERCHANGE

Van 28/10 tot 13/11, Brussel

Downtown Brussel is de ideale locatie voor een reeks gloednieuwe kunstwerken rond broosheid, omkering, verplaatsing, intrusie, ondergang en méér.

www.waxypith.com

expo

LECTRR LEEFT!

Van 28/10 tot 26/11, De Spil, Roeselare.

Bij de burgerlijke stand staat Lectrr te boek als Steven Degryse, bij het grotere publiek is hij misschien beter bekend als de man achter Hara Kiwi. Tien jaar cartoons en illustraties worden gevierd in zijn geboortestad.

www.despil.be

fotografie

CHINESE SPRING

Nog tot 30/10, Stieglitz19, Antwerpen.

Een blik op het nieuwe Peking door de lens van drie vooraanstaande Chinese avant-garde-fotografen, geboren en getogen in de eigthies.

www.stieglitz19.be

strips

HERGÉ. MIJLPALEN

UIT EEN OEUVRE

Nog tot 30/10, Galerie Champaka, Brussel.

U dacht dat u alles van de meester van de Klare Lijn – en Kuifje of course – gezien had? Toch niet, Galerie Champaka heeft nog enkele originele tekeningen en uitverkochte verzamelstukken weten op te duikelen.

www.galeriechampaka.com

fotografie

COMEDY HEROES

Nog tot 8/1/12, National Portrait Gallery, Londen.

Benieuwd of er wat te lachen valt met de meer dan vijftig portretten van comedians sinds de jaren 40 – van Benny Hill over Jennifer Saunders tot Matt Lucas.

www.npg.org.uk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content