FOCUS OP DE WEEK 21-27/4

EYE, Amsterdams nieuwe filmmuseum, getekend DELUGAN MEISSEL ASSOCIATED ARCHITECTS. Oogstrelend. © GF©IWAN BAAN

FILM/EXPO

FOUND FOOTAGE:

CINEMA EXPOSED

Tot 3 juni, EYE, Amsterdam.

Amsterdams nieuwe filmmuseum EYE opent in stijl. Houd je ogen open, want Found Footage toont hoe kunstenaars en cineasten wat graag een beroep doen op gevonden beelden.

EYEFILM.NL

FOTOGRAFIE

CHRISTER STRÖMHOLM:

Les amies de place Blanche

Tot 26/5, Michael Hoppen Gallery, Londen.

Laat je verleiden door de straatmadelieven – lees: travestieten en transseksuelen – van Parijs anno 1950 zoals ook fotograaf Christer Strömholm deed.

MICHAELHOPPENGALLERY.COM

MUZIEK

RECORD STORE DAY

21/4, diverse platenwinkels in België.

Elke dag zou Record Store Day moeten zijn, maar op 21 april halen de winkels álles uit de (platen)kast, met een pak exclusieve releases, optredens, signeersessies, en een concert van Drums Are For Parades.

DEMOCRAZY.BE

HANDELSBEURS.BE

CONCERT

oF MONTREAL

21/4, Botanique, Brussel.

Neen, dit bonte gezelschap rond zanger Kevin Barnes heeft niets met Canada, wel met psychedelische indiepop, hilarische concerten en – volgens hun nieuwste plaat – verlamde stengels.

BOTANIQUE.BE

EXPO

NICOLAS PROVOST:

PLOT POINT TRILOGY

22/4 – 1/7, Argos, Brussel.

Maak u op voor de invasie van Nicolas Provost. Voor het eerst in zijn geheel te zien: zijn eigenzinnige Plot Point Trilogy, een mix van met verborgen camera gefilmde feiten en zelfverzonnen fictie en met New York, Las Vegas en Tokio in de hoofdrol.

ARGOSARTS.ORG

CONCERT

GROUNDATION

24/4, De Roma, Antwerpen.

25/4, AB, Brussel.

Na de passage van Groundation weten we het zeker: de zomer is in aantocht! Stap mee in hun uit jazzy reggae opgetrokken ark.

GROUNDATION.COM

PODIUM

DRUMMING – Rosas

25, 26, 27, 28, 29/4, Kaaitheater, Brussel.

‘Muziek en dans, meer is het niet’, volgens bezielster Anne Teresa De Keersmaeker. Maar wát voor een muziek en wát voor een dans!

DEMUNT.BE

HOMMAGE

Pensées Noires: NINA SIMONE

25/4, Zuiderspershuis, Antwerpen.

Een waardige afsluiter van de Pensées Noires-reeks: dichter Roger Nupie, een goede vriend van Nina Simone, brengt samen met de Brusselse zangeres Loumèn een eerbetoon aan een van Amerika’s grootste zwarte zangeressen.

ZUIDERPERSHUIS.BE

FESTIVAL

Red Bull Space

26/4-1/5, De Studio, Antwerpen.

Wat zullen we drinken, zes dagen lang? Red Bull Space geeft kunstenaars artistieke vleugels. Het resultaat is een reeks installaties, performances, optredens en party’s van onder meer Ladda, Amatorski en Gepetto&The Whales.

REDBULL.BE

FESTIVAL

BRUSSELS SHORT

FILM FESTIVAL

27/4-6/5, diverse locaties, Brussel.

Size does matter, toch op de alweer vijftiende editie van het Brusselse kortfilmfestival. Ontdek een schat aan korte filmpjes na het spectaculaire 3D-openingsconcert.

COURTMETRAGE.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content