concert

DOOR STEFAAN WERBROUCK

MODFEST

21/1, Muziekodroom, Hasselt.

Uw jaarlijkse afspraak voor al wat dansbaar is – met The Magician, SCNTST, Renaissance Man and more. Wij hebben tickets te geef, zie pagina acht.

muziekodroom.be

film

SHAKEN NOT STIRRED /

50 JAAR JAMES BOND

22/1, Start retrospectieve, Cinema Zuid, Antwerpen.

My name is Bond, James Bond. En die naam gaat al vijftig jaar over de tongen. (Her)ontdek de 007-films op het grote scherm.

cinemazuid.be

concert

LEDISI

22/1, Botanique, Brussel.

‘De stem van het moment’ komt met haar intussen vijfde en opnieuw erg soulvolle album naar Brussel. Raap haar Pieces of me van de vloer van de Botanique.

botanique.be

expo

CHRISTIAN BOLTANSKI –

CHANCE

22/1-26/2, Nederlands Fotomuseum, Rotterdam.

Het Fotomuseum gaat drie jaar lang zwart-wit. De Franse kunstenaar Christian Boltanski bijt de spits af, met Chance, zijn reusachtige, bewegende en kleurloze installatie over leven en dood.

nederlandsfotomuseum.nl

film

DUO ALAIN BERLINER

24/1, Cinematek, Brussel.

Eentje is geentje, weet ook Alain Berliner. Zijn eigen Ma vie en rose over een jongetje dat volhoudt dat hij een meisje is – in 1997 bekroond met de Golden Globe – staat zij aan zij met Tim Burtons meesterlijke Edward Scissorhands.

cinematek.be

festival

HOME MOVIE FACTORY –

MICHEL GONDRY

25/1 tot 5/2, IFFR, Rotterdam.

Treed in de voetsporen van Michel ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ Gondry dankzij diens Home Movie Factory, een installatie van filmbenodigdheden waarmee iedereen, echt iederéén zijn eigen film kan draaien.

filmfestivalrotterdam.com

poëzie

DICHTERBIJ

25/1, BIB, Genk.

Mauro Pawlowski nodigt zijn vrienden – en ú – uit voor een avondje poëzie, proza, performance en natuurlijk een portie onversneden rock-‘n-roll.

bibliotheekgenk.be

film

THE KNACK…

AND HOW TO GET IT

26/1, Cinemazuid, Antwerpen.

De legende wil dat ons moederblad hier zijn naam haalde: een klassieker van Richard Lester uit 1965 over mods, rockers en hoe vrouwen in je bed te krijgen.

cinemazuid.be

concert

JANE BIRKIN

27/1, Handelsbeurs, Gent.

De tsunami in Japan deed de muze van Gainsbarre weer naar de microfoon grijpen, en brengt haar nu mét diens oeuvre en enkele Japanse muzikanten naar Gent. On t’aime toi non plus, of zoiets.

handelsbeurs.be

fotografie

RICHARD & FAMOUS BY

MARTIN PARR

Tot 18/3, Open Eye Gallery, Liverpool.

De beroemdheden van én met Richard Simpkin, Simone Luecks als filmsterren verklede ouwe besjes, plus: de beschilderde portretten uit Martin Parrs privécollectie. Van celebrity- cultuur gesproken.

openeye.org.uk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content