1. PODIUM THEATER MALPERTUIS SPEELT ‘GILGAMESJ ALLEEN’

Tot 23/5, tournee langs diverse locaties

Bob De Moor, Roland Van Campenhout en Steven De Bruyn brengen een muzikale vertelling van het 42 eeuwen oude epos over koning Gilgamesj. Het recept voor geluk op aarde krijgt u na afloop mooi mee naar huis, zo wordt beloofd. Handig! malpertuis.be

2. PODIUM ABATTOIR FERMÉSPEELT ‘SNUFF’

23, 24 en 25/4,Kaaitheater, Brussel

Verwacht extensieve geluidssampling en cinematografische beelden. Theatergroep Abattoir Fermé ontleedt zijn eigen universum in Snuff, deel één van een drieluik over een ‘oude, nieuwe en utopische wereld’.

kaaitheater.be

3. FILM AFRIKA FILMFESTIVAL

17/4 tot 2/5, Leuven

Het Afrika Filmfestival lonkt voor de veertiende keer naar het zwarte continent met een zestiendaags programma ruwe diamanten uit de Afrikaanse filmsector. Mis zeker Katanga Business niet, de nieuwe film van Congokenner Thierry Michel. Foto: Mariame N’Diaye

afrikafilmfestival.be

4. EXPO PIETER GAUDESABOOS

Tot 9/5, Bibliotheek Genk

De Bibliotheek van Genkbrengt hulde aan Pieter Gaudesaboos, illustrator en de man achter bijzonder fijne boekjes als Roodlapje en Gouden Uilwinnaar Linus. De triomf van de fantasie in één retrospectieve.

bibliotheekgenk.be

5. PODIUM TASTE FESTIVAL

20-23/4, STUK, Leuven

TASTE Festival laat u proevenvan het werk van zes jonge honden uit theater, performance, choreografie en muziek. Vier dagen lang mogen die op het STUK-podium hun eigenzinnige ding doen – met onder meer I Love Sarahen de nieuwe voorstellingvan fABULEUS.

stuk.be

6. EXPO LUC TUYMANS.AGAINST THE DAY

23/4 tot 2/8, Wiels, Brussel

Achttien nieuwe Tuymansen in wereldpremière: galerie Wiels hangt Vlaanderens grootste nog levende schilder tegen de muur met de reeks Against The Day, Tuymans’ interpretatie van reality-tv. wiels.org

7. FESTIVAL OPEN DOEK

24/4 tot 3/5, Utopolis,De Warande, Turnhout

Het beste van de recente wereldcinema, netjes gebald in tien dagen filmfestival. Open Doek trekt zich voor de zeventiende keer op gang met onder meer Tropa De Elite (foto) en Slumdog Millionaire.

opendoek.be

8. FOTOGRAFIE HENRI CARTIER-BRESSON A VUE D’OEIL

15/4 tot 30/8, Maison Européenne de la Photographie, Parijs

Nu ziet ook u Parijs door de ogen van Henri Cartier-Bresson. Het Maison Européenne de la Photographie brengt hulde aan Frankrijks meest vooraanstaande fotograaf met honderdtwintig foto’s uit ‘ Paris‘ en ‘ Des Européens‘, Cartier-Bressons meest gelauwerde reeksen. Foto: Gitans, Grenade, Espagne, 1933.

mep-fr.org

9. PARTY ART BEATMUHKA CLOSING PARTY

18/4, MuHKA, Antwerpen

Het MuHKA sluit zes maanden de deuren voor renovatiewerken, en daar hoort uiteraard een passend afsluit-/fundraisingfeest bij. Doe uw duit in het zakje en breek samen met Monky Pussy (foto), The Youreallygotme’s én drieëndertig dj’s het kot af.

muhka.be

10. FILM LE ROI ET L’OISEAU

19/4, Bozar,Brussel

Laat uw 3D-brilletje thuis en trek op zondagochtend naar Bozar voor oldschool-animatie met De Koning en de Vogel, Jacques Préverts interpretatie van het sprookje van H.C. Andersen. Het ontbijt krijgt u er gratis bij.

bozar.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content