FOCUS OP DE WEEK 20 – 26/4

STANDARD CHARTERED COMMERCIAL, HOW van SAGMEISTER © GF©STEFAN SAGMEISTER

event

RECORD STORE DAY

20/4, wereldwijd en in meer dan 30 Belgische winkels

Een gele 12 inch van dEUS’ Suds & Soda, Triggerfingers Driveby op 10 inch, concerten van Bent Van Looy, Dez Mona, Creature with the Atom Brain en veel, veel meer. De jaarlijkse hoogdag van de muziekliefhebber presenteert weer een rist exclusieve releases en gratis concerten.

recordstoreday.com

expo

STEFAN SAGMEISTER

21/4 – 18/7, Mac’s, Boussu

Grand Hornu lokt de Oostenrijkse grafisch ontwerper en typograaf Sagmeister naar ons land, wereldvermaard door zijn hoesontwerpen voor David Byrne, Lou Reed en de Stones.

grand-hornu.eu

festival

CINE HISPÁNICO

22-26/4, Buda, Kortrijk

24-30/4, Sphinx, Gent

¡Qué bueno! Terwijl Cine Hispánico in Kortrijk al voor de zevende keer Latijns-Amerika afspeurt, pakt de Gentse Sphinx uit met de week van de Spaanse en Latijns-Amerikaanse film. Onder meer op het programma: No (zie ook pagina 18), Infancia clandestina en Después de Lucía.

budakortrijk.be

sphinx-cinema.be

concert

EFTERKLANG

23/4, De Kreun, Kortrijk

‘Noem het majestueuze, aangrijpende Scandinavische soul wat de drie Denen klaarspelen’, aldus Onze Man. Met Piramida, hun jongste plaat, onder de arm zakt Efterklang nog eens naar ons land af.

dekreun.be

festival

BRUSSELS SHORT FILM FESTIVAL

24/4-4/5, verschillende locaties, Brussel

34 films in de nationale competitie, nog eens 48 uit de rest van de wereld, en de Nacht van de Korte Film. Als dat hier niet rap gedaan is!

bsff.be

film

IL CASTELLO

24-25+30/4, Cinema Zed, Leuven

Met docufestival Docville in aantocht speelt Cinema Zed nog eens de winnaar van de Juryprijs van vorig jaar. Een metafoor voor de samenleving, verpakt als een blik achter de schermen van luchthaven Malpensa.

cinemazed.be

concert

LYDIA LUNCH PUTAN CLUB

26/4, Magasin4, Brussel

Anticommercieel, antirock-‘n-roll en hoogst onbeleefd: zangeres, muzikante, dichteres, schrijfster en actrice Lydia Lunch – u kent haar van Teenage Jesus and the Jerks en van haar werk met Sonic Youth, Nick Cave, Swans of Omar-Rodriguez Lopez – heeft weer een hobbyclub in het leven geroepen.

magasin4.be

podium

PLAY

26+27/4, PSK, Brussel

Sahika Tekand – een van de belangrijkste figuren van het Turkse hedendaagse toneel, hebben wij ons laten vertellen – brengt Becketts meesterwerk Play in een zintuiglijke versie. Een buitenkans voor de theaterliefhebber.

bozar.be

expo

VINCENT WILLIAM GAGLIOSTRO

Tot 11/5, Galerie NeC, Parijs

‘Ik hoop dat mijn werk je meeneemt naar een plek die je heel sterk doet geven om wat je verloren hebt.’ Nieuw werk van deze abstracte minimalist.

galerienec.com

expo

ONSKRUID

Tot 2/6, Showroom Mama, Rotterdam

Negen meisjes tussen 14 en 18, voortgesproten uit het All Girls Street Art Collective, laten in Omin zien wat ze in hun mars hebben. ‘We are all monkeys in the art zoo.’

showroommama.nl

DOOR HANS BOFFEL EN GEERT ZAGERS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content