FOCUS OP DE WEEK 20 – 26/10

KÖHN © GF©AN VERMEIRE

expo

DOOR HANS BOFFEL & GEERT ZAGERS

EDWARD HOPPER

Tot 28/1, Grand Palais, Parijs

‘Als je het in woorden kunt gieten, heeft het geen zin meer om het te schilderen.’ Het Grand Palais zoomt in op het bedrieglijk eenvoudige werk van Edward Hopper.

grandpalais.fr

concert

DIRTY PROJECTORS

20/10, AB, Brussel

Met Swing Lo Magellan brachten de Dirty Projectors deze zomer hun negende plaat alweer – jazeker, ze bestonden al vóór doorbraakplaat Bitte Orca – uit; in de AB komen de Pitchfork-lievelingen ze aan u presenteren.

abconcerts.be

vrij podium

JONGE ZWERVERS

20-21/10, Lindenlei, Gent

Voor al wie wil experimenteren op en rond het witte doek: OFFoff en Nest roepen filmmakers en beeldend kunstenaars op hun ding te komen doen. Achteraf is er Köhn (zaterdag) en Protection Patrol Pinkerton (zondag).

offoff.be

film

WOODY ALLEN: A DOCUMENTARY

24/10, Cinemazuid, Antwerpen

Van zijn tienerjaren, toen hij grappen schreef voor andere komieken, tot Midnight in Paris, zijn voorlaatste film alweer: Robert Weide ploos leven en carrière van Woody Allen uit met de hulp van moeder, managers en acteurs als Antonio Banderas, Penélope Cruz en Diane Keaton.

cinemazuid.be

film

CINEMA & MODERNE DANS

24/10-28/12, Cinematek, Brussel

Van gefictionaliseerd ( The Company van Robert Altman) tot documentaire ( Tanzträume over Pina Bausch): Cinematek toont de uiteenlopende benaderingen van hedendaagse dans in de cinema.

cinematek.be

festival

RAZOR REEL – FANTASTIC

FILM FESTIVAL BRUGGE

25/10-3/11, Brugge

Bloed, moord en horror in fucking Bruges, waar Razor Reel tien dagen zijn tenten opzet voor het beste van de fantastische film. Met Safety Not Guaranteed, het intrigerend getitelde Cockneys vs Zombies en wreed gevaarlijke sushi.

rrfff.be

concert

DJ SHADOW

25/10, Cactus, Brugge

DJ Shadow, pionier van de instrumentale hiphop, komt naar Brugge voor een exclusieve set. 1, 2, 3, 4, 5, break down baby!

cactusmusic.be

concert

AF URSIN / LIMPE FUCHS/ ZWERM

26/10, Netwerk, Aalst

Een avondje muzikale avant-garde. Die laatste wordt in krautrock- en freejazzmiddens omschreven als ’te bizar’. U weet waaraan u zich mag verwachten.

netwerk-art.be

nightlife

OPUS IV

26/10, Madeleinezaal, Brussel

Voor de vierde keer mixt Opus digitale kunst en elektronische muziek in een van Brussels mooiste gebouwen: het Oude Casino. Met onder meer Jay Haze, Snuff Crew en Karim Whoo.

weareopus.com

fotografie

NEIL YOUNG BY JOEL BERNSTEIN

Tot 10/11, Snap Galleries, Londen

Tienduizend foto’s maakte Bernstein – Neil Youngs persoonlijke archivist – naar eigen zeggen van zijn baas en vriend; voor Snap Galleries mocht hij er negentien uitkiezen.

snapgalleries.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content