1. FESTIVAL KORTFILMFESTIVALVAN BRUSSEL

30/4 tot 10/5, Cinema Vendôme, Brussel

Het Kortfilmfestival van Brussel geeft voor de twaalfde keer een stand van zaken in kortfilmland. 250 films in elf dagen, van Wong Kar-Wai over Michel Gondry tot aanstormend talent van eigen bodem. Foto: Clip South Central , Golden dawn courtmetrage.be

2. EXPO RETROSPECTIEVEGUY PEELLAERT

2-31/5,Galerie Arte Ventuno, Brussel

Guy Peellaert is niet meer, en bij wijze van eresaluut brengt Galerie Arte Ventuno een retrospectieve over de man die hoezen schilderde voor David Bowie en de Rolling Stones én de affiche van Taxi Driver ontwierp. Een hommage aan Belgiës grootste graficus en popartkunstenaar – met onder meer alle collages die hij voor Focus Knack bij elkaar knipte en plakte.

arteventuno.be

3. CONCERT THE NEONJUDGEMENT

8/5, Het Depot, Leuven

Tien jaar na hun laatste studioplaat zijn deLeuvense pioniers vande Electronic BodyMusic terug met een nieuw album, Smack, en dat willen de heren van The Neon Judgement ook graag live laten horen. Dave Clarke en Tiga hebben hen al herontdekt,nu u nog.

hetdepot.be

4. EXPO DES FRÈRES LUMIERE AUX FRÈRES DARDENNE

Tot 13/12, Mundaneum, Bergen

Mundaneum buigt zich over de geschiedenis van de cinemaen toont alles wat u over de zevende kunst dient te weten – van de eerste filmpjes van gebroeders Lumière (foto) tot de handgehouden camera van de broertjes Dardenne.

mundaneum.be

5. FESTIVAL LES NUITS BOTANIQUE

6-16/5, Botanique, Brussel

Beirut, Woven Hand, Jane Birkin, Das Pop, Andrew Bird, Joe Gideon & The Shark, Sharko, Bat For Lashes, John & Jehn (foto) en vele anderen: Het festival Les Nuits Botanique wordt vijfentwintig jaar en weet hoe het dat moet vieren. botanique.be

6. CONCERT RYE RYE

2/5, Petrol, Antwerpen

Shake it to the ground, want Rye Rye is gearriveerd. De zeventienjarige femcee is duchtig van plan de nieuwe M.I.A. te worden en een frisse, dansbare wind door de hiphop te blazen. Jeugdige overmoed of simpelweg the next big thing?

petrolclub.be

7. FILM CARTE BLANCHE: JONATHAN COE

4-31/5, Cinematek, Brussel

Cinematek geeft schrijver Jonathan Coe – u weet wel, die van The Rotters’ Club – carte blanche en ontdekt dat de man naast een fijne pen ook over een uitstekende filmsmaak beschikt. Met onder meer Hitchcocks Vertigo (foto), Nicolas Roegs Don’t Look Now en Billy Wilders Avanti!.

cinematek.be

8. FILM BEING CHARLIE KAUFMAN

1/5 tot 26/6, Flagey, Brussel

Bij de release van zijn regiedebuut Synecdoche, New York zet Flagey de schijnwerpers op Charlie Kaufman, onze favoriete scenarist én de man achter Being John Malkovich (foto), Adaptation en Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

flagey.be

9. FILM BLACKLISTED!

Tot 30/6, Cinematek, Brussel

Cinematek zoomt in op de donkerste dagen van Hollywood, toen senator McCarthy en zijn trawanten een heuse heksenjacht ontketenden tegen de commies van Tinseltown. Met onder meer All Quiet on the Western Front, Good Night, and Good Luck (foto) en een retrospectieve rond Elia ‘De Verrader’ Kazan.

cinematek.be

10. EXPO BIBENDUM & CO

Tot 31/8, Seed Factory, Brussel

Meer dan tachtig illustratoren en tekenaars nemen de iconen van de reclamewereld onder handen. U herkent hier het volumineuze Michelinmannetje uit de pen van Pieter De Poortere. Ook de krokodil van Lacoste, de koe van La Vache Qui Rit en de kalende Mister Proper behoren tot de commerciële figuurtjes die een eigenzinnige update kregen.

seedfactory.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content