FOCUS OP DE WEEK 17-23/3

'ONLY YOU ONLY ME'. Alles is liefde - of net niet. © I_DONT_LIKE_THIS_LOVESTORY_SIR. GF©DANIELE BUETTI

fotografie

ONLY YOU ONLY ME

Tot 6/5, BIP2012, Luik.

Voor zijn achtste verjaardag – en onder het motto ‘Images of Love, Love of the Image’ – toont de BIP-biënnale het beste werk van visuele genieën als Nan Goldin, Erwin Olaf en Eric Rondepierre.

bip-liege.org

concert

HET ZESDE METAAL

18/3, Vooruit, Gent.

In 2008 noemden we hun debuut Akattemets nog ‘de meest onderschatte plaat van 2008’. Met Ploegsteert, ‘de mooie, peinzende opvolger’, onder de arm trachten Wannes Cappelle en co nu iederéén te overtuigen.

vooruit.be

film

INTERNATIONAL SHORT FILMFESTIVAL OBERHAUSEN ON TOUR: SURREAL/POLITICAL

19/3, ArtCinema OFFoff, Gent.

Als u niet naar Oberhausen komt, komt Oberhausen tot u, en wel met een selectie van acht eigenzinnige animatiefilms die op surrealistische wijze politieke statements de wereld insturen.

offoff.be

concert

LAURA MARLING

19/3, AB, Brussel.

Catchy gitaarriffs? Check! Pure melancholie? Check! Wees niet verbaasd als Laura Marlings snijdende ballade Ghosts nog dagen door uw hoofd spookt.

abconcerts.be

podium

INTERNATIONAL CROSSROADS FESTIVAL

19-25/3, verschillende locaties, Antwerpen.

Hedendaags visueel theater krijgt groen licht tijdens de tweede editie van het Internationaal Crossroads Festival. Vergeet niet te kijken bij het oversteken.

crossroadsfestival.eu

festival

COURTISANE FESTIVAL

21-25/3, Gent.

De ideale bijslaap, met een lappendeken van film, video en mediakunst. ‘Artists in focus’ zijn dit jaar Philippe Grandrieux en Ben Rivers & Ben Russell.

courtisane.be

festival

SAPERE AUDE – DARE TO KNOW

21-31/3, Beursschouwburg, Brussel.

Van singer-songwriter Anton Walgrave over schrijver Oscar Van Den Boogaard tot opera-intendant Gerard Mortier: een bende kunstenaars tekent tien dagen lang protest aan tegen de politiek.

beursschouwburg.be

podium

APOCRIFU – SIDI LARBI CHERKAOUI

21 en 22/3, De Munt, Brussel.

Op algemeen verzoek: Cherkaoui herneemt Apocrifu, de choreografie waarin hij het rationalisme van het westerse denken in vraag stelt onder begeleiding van de polyfonische gezangen van A Filetta.

demunt.be

fotografie

STANLEY KUBRICK PHOTOGRAPHER

21/3 – 1/7, KMSKB, Brussel.

Een zeldzame kijk op de foto’s waarmee Kubrick in de jaren veertig – lang dus voor hij klassiekers als 2011:A Space Odyssey en A Clockwork Orange draaide – als fotograaf voor Look een beeld van naoorlogs Amerika bij elkaar klikte. Eyes Wide Open!

kmskb.be

expo/strips

PHILIPPE GELUCK

22/3 – 17/4, Galerie Petits Papiers, Brussel

Bij Petits Papiers hangt werk van hedendaagse kunstenaars broederlijk naast dat van ’s werelds bekendste stripauteurs. Bij de verhuis naar de Grote Zavel bijt Philippe Geluck – jawel, de man achter Le chat – de spits af.

petitspapiers.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content