FOCUS op de WEEK 17 – 23/11

Werk van Debora Lauwers, met haar fetisjkonijn Mr. Lapin.

expo Pickles

DOOR HANS BOFFEL & GEERT ZAGERS

17/11 – 12/1/13, Alley Art Gallery, Hasselt

Grafisch zuurwerk van het grootste talent onder illustratoren en grafici. Met onder meer Aron Vellekoop León, Debora Lauwers en Knack Focus-illustratrice Sarah Vanbelle.

alley.be

concert Naytronix

17/11, Huis 23, AB, Brussel

Oftewel de band van Tune-Yards-bassist, -multi-instrumentalist en -producer Nate Brenner. Een trip naar een apocalyptische toekomst van ‘fashionable grooves, found sounds & homemade instruments’.

abconcerts.be

expo Prediction TV – Para-rational Research Station

17/11-23/12, Showroom Mama, Rotterdam

Amy Suo Wu laat ú als verslaggever voorspellingen maken over het weer en de economie en probeert en passant iets te vertellen over de verborgen kracht van selffulfilling prophecy in onze maatschappij. Wij voorspellen dat het goed zal zijn.

showroommama.nl

concert One Moment Free Improv

18/11, Les Ateliers Claus, Brussel

Voor de dertiende keer probeert One Moment Free Improv de psychedelische trip heruit te vinden, deze keer onder meer met Gaël Cleinow, Nordlys en Sub-altern, plus de analoge, chemische powerpoint van Gilles Peetermans.

lesateliersclaus.com

film I Am Curious: Pink

19/11, OFFoff, Gent

Half experimenteel, activistisch filmer, half gaypornregisseur: OFFoff nodigt William E. Jones uit voor een les in radicale cinema.

offoff.be

concert Beth Orton

20/11, Botanique, Brussel

Na zes jaar stilte is het icoon van de folktronica terug met een nieuw album én een tournee. Geen begeleidende William Orbit, Chemical Brothers of Red Snapper deze keer, wel pure en onversneden folk.

botanique.be

film/docu Vivan las antipodas!

21/11, Cinema Zuid, Antwerpen

Van het desolate Entre Rios in Argentinië tot de drukte van Shanghai: documentairemaker Victor Kossakovsky monteert acht tegenvoeters op deze aardbol naast, over, door en natuurlijk ondersteboven onder elkaar.

cinemazuid.be

fotografie Nicolas Karakatsanis

22/11-21/12, Alice Gallery, Brussel

Het heet niet voor niets director of photography. De kersverse winnaar van de Jo Röpcke Award – u kent hem van zijn camerawerk in onder meer The Loft en Rundskop – toont dat hij ook met een fotocamera overweg kan.

alicebxl.com

podium The Magic of Spectacular Theater

22-23/11, Beursschouwburg, Brussel

Zeg niet zomaar goochelaar tegen beeldend kunstenaar, illusionist én performer Gérald Kurdian. Een hulde aan alles wat buitengewoon is.

beursschouwburg.be

concert Anne Clark

22/11, Beursschouwburg, Brussel

23/11, Vooruit, Gent

‘It rains even harder now!’ Zo passé dat het weer hip is: Anne Clarks eightiesmix van electronica en spoken word.

beursschouwburg.be

vooruit.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content